Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

U OVOJ GODINI REŠAVANJE STAMBENOG PITANJA ZA NAJMANJE 150 IZBEGLIČKIH PORODICA

Srbija
Senica Vlade Srbije

Ana Acan

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o utvrđivanju Programa korišćenja sredstava za rešavanje stambenih potreba i druge programe integracije izbeglica u 2024. godini. Cilj ovog programa je da se izbeglim licima iz bivših jugoslovenskih republika obezbedi rešavanje stambenih potreba i pruži pomoć u procesu integracija. Broj porodica koje će biti korisnici pomoći u 2024. godini zavisi od broja podnetih prijava, a predviđeno je rešavanje stambenog pitanja za najmanje 150 ugroženih izbegličkih porodica.

MomiroviÆ I VesiÆ

Na sednici je usvojena Uredba o izdavanju doplatne poštanske marke „Krov 2024” u periodu od 15. do 28. aprila 2024. godine u tiražu od 1.500.000 komada i u apoenu od 10 dinara, na predlog Komesarijata za izbeglice i migracije.

Komesarijat je predložio izdavanje ove doplatne markice sa ciljem da se i u ovoj godini pruži podrška u rešavanju stambenih potreba najugroženijim porodicama izbeglica i interno raseljenih lica koja imaju prebivalište, odnosno boravište u opštinama koje nemaju sredstava i mogućnosti da reše problem njihovog trajnog zbrinjavanja, a od ostvarenih sredstava planira se kupovina do sedam seoskih domaćinstava.

Edin Ðerlek

-Uredba o utvrđivanju Prostornog plana za Kučajske planine-

Članovi Vlade doneli su Uredbu o utvrđivanju Prostornog plana područja posebne namene turističke destinacije Kučajske planine, s obzirom na to da je u Strategiji razvoja turizma Republike Srbije za period od 2016. do 2025. godine to područje označeno kao pogodno za razvoj turizma u okviru šire turističke destinacije Stig i Kučajske planine.

Kučajske planine imaju brojne prirodne turističke potencijale i raspolažu raznovrsnim prirodnim i antropogenim turističkim potencijalima, a Prostorni plan dostupan je u elektronskom obliku preko Centralnog registra planskih dokumenata koji vodi organ nadležan za poslove prostornog planiranja, odnosno urbanizma.

Tanjug

Pročitajte još: