Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

U SKUPŠTINI SRBIJE UDARANJE U KLUPE, PIŠTALJKE, ZALETANJE NA PREDSEDAVAJUĆEG

Srbija
Sednica SkupŠtine

Ana Acan

Današnje zasedanje parlamenta na kojem se raspravlja o izboru za predsednika Narodne skupštine protiče u tenzičnoj atmosferi, a sam početak sednice je bio prekinut pošto su poslanici opozicije sa liste “Srbija protiv nasilja” nezadovolji što nisu dobili reč, reklamirajući povredu Poslovnika, krenuli ka predsedavajućem što inače nije dozvoljeno. Došlo je do koškanja sa skupštinskim obezbeđenjem, bilo je psovki, uvreda, a pošto je sednica nastavljena, poslanici opozicije su, dok je govorio šef poslaničke grupe “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane” Milenko Jovanov, udarali u klupe i duvali u pištaljke.

Ana BrnabiÆ

Poslanik na listi “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane” Vladimir Orlić rekao je u sali da je poslanik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić nasrnuo na pripadnika obezbdeđenja. U skupštinskom holu je i poslanica “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane” Biljana Pantić Pilja rekla da je opozicija fizički nasrnula na Radenovića, a da je Aleksić udario radnika obezbeđenja. “A onda su se svi zajedno zaleteli na profesora i to je ta opozicija koja sebe naziva Srbija protiv nasilja”, rekla je Pantić Pilja.

Vladimir OrliÆ

Sve je počelo raspravom o beogradskim izborima koju je pokrenula poslanica Zeleno-levog fronta Biljana Đorđević tvrdeći da je bilo mnogo nepravilnosti tokom izbornog procesa, a na to joj je odgovorila Ana Brnabić koja je istakla da je Srbija primenila 54 preporuke ODIHR-a sa kojim sarađuje od 2019. godine i da u najnovije izveštaju tog tela Srbija ima čak dve preporuke manje, odbacujući tvrdnje Đorđevićeve.

Sednica SkupŠtine

Poslanik na listi “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane” Vladimir Orlić je takođe odbacio navode Đorđevićeve rekavši da je njen stranački kolega Dobrica Veselinović govorio da je birački spisak u redu, a da su priče oko dovođenja “fantomskih birača” postojale, kako je rekao Veselinović, samo kako bi se obeshrabrila opozicija.

Polemisalo se i o tome da li Ana Brnabić, Miloš Vučević mogu da budu u sali jer su ministri, a šef poslanika SNS Milenko Jovanov je odgovorio da ne postoje zakonske ni ustavne prepreke za to. Podsetio je i da je tako bilo i dok su na funkcijama bili Mirko Cvetković, Bojan Pajtić, Marinika Tepić.

Izvor/Foto: Tanjug

Pročitajte još: