Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

UBEDLJIVA POBEDA LISTE “ALEKSANDAR VUČIĆ – SRBIJA SUTRA”

Srbija
Aleksandar VuÈiÆ

Ana Acan

U Srbiji su se danas održali lokalni izbori u 89 gradova i opština, među kojima su Beograd, Novi Sad, Niš, Čačak, Valjevo i većina vojvođanskih opština. Biračka mesta su zatvorena u 20 časova. Predsednik Srbije i član SNS Aleksandar Vučić izjavio je da su danas naprednjaci osvojili većinu 62 ili 63 mandata od ukupno 110, kao i da je verovatnije da je to 63 mandata.

Aleksandar VuÈiÆ

– Više od godinu dana trajali su stravičmni pritisci vezani za izbore. Većinu smo imali nakon izbora u decembru, ali smo smatrali da taj rezultat nije davao dovoljan legitimitet, jer neki nisu želeli da prave koaliciju sa nama. Sada, umesto 54 mandata, imaćemo 62 ili 63 – kazao je predsednik Vučić.

– U Beogradu, imaćemo oko 52 odsto, što je neverovatna pobeda. Najveća je u Pećincima, preko 80 odsto, a u Novom Sadu takođe neverovatno ubedljiva pobeda, preko 50 odsto. Želim da čestitam Aleksandru Šapiću, Milošu, Maji, ovakva pobeda… Skoro 53 posto glasova dobiti u Novom Sadu, to je… Posebno što morate imati u vidu da su u Novom Sadu svi objedinjeno izlazili u 2 ili 3 kolone, reč je i o pristojnoj izlaznosti. U Nišu bila je najteža politička utakmica, a važno je da tamo, gde će imati 32 mandata, a 31 je potreban za većinu, ali u Nišu, biće moj predlog predsedniku SNS-a da se vidi na koji način da se problemi rešavaju, jer je tamo jedna lista grupe drađana, dr Milića, dobila 28 odsto glasova i prema tome moramo pokazati poštovanje – kazao je predsednik Vučić.

Aleksandar VuÈiÆ

– Gotovo je neverovatno da je naša lista dobila u Subotici skoro 50 posto glasova, a naši partneri iz SVM 27 posto glasova. Mi i oni smo u Subotici dobili 76-77 posto glasova – objavio je Vučić.

-Svuda su pobede preko 63-65 posto glasova, od onih koji su izašli na izbore. Ne želim još to da govorim, ali u Beogradu je interesantno u 2 opštine kako će se završiti, moguće je da u 16 imamo većinu. Ubedljiva je pobeda na Vračaru, 1 mandat gore-dole, ali izvesno je da je u 15 opština značajna većina za našu koalicioni listu.

Aleksandar VuÈiÆ

– Posebno sam srećan zbog rezultata u Valjevu, ali moram da kažem da je bilo tužno gledati napade na naše telefonske centre, jer se to svuda radi, ne postoji zemlja u svetu gde toga nema. Strašno je to što ste radili ceo dan. I da sajlama koje ste prikačili na automobile rušili telefonske centre, pa mislite da ste otkrili Ameriku… Niko ne može da razume zašto ste to radili. Mislim da se ulazi u novu eru – prva stvar je čist i otvoren mandat povodom promena koje su neophodne, potrebno je da EXPO uradimo najbolje moguće, vezano za sve što dolazi u celoj Srbiji, kao u Surdulici gde smo osvojili 88 posto, u Barajevu 70 posto, Bač 59 posto, B. Palanka 65 posto… U Bačkom Petrovcu, većinski slovačkom mestu skoro 60 posto glasova, Beočin 80 posto glasova, Vr.  Banja 73 posto, G. Milanovac 50 posto, Grocka 70 posto,  Bečej 57 posto, sa SVM preko 80, u Bosilegradu 95,9, na 100 posto prebrojanih – istakao je Vučić.

Aleksandar VuÈiÆ

Predsednik je kazao da predstoji težak rad i teško vreme.

-Nismo ni krivi ni zaslužni, tiče se spoljne politike i biće sve teže. Moramo da čuvamo svoj mir i slobodu. Zamoliću vas da pružite ruku političkim protivnicima, da u Nišu dobro razmislite šta da radite, mnogo je novca uloženo protiv nas, ali zahvalan sam Nišlijama na pobedi, jer smo 7 dana do izbora bili na 29 mandata, morali smo to da podignemo trudom na 31. Ja bih se, pre nego što prepustim reč, da zahvalim svim koalicionim partnerima, građanima Srbije, da kažem da nam predstoji mnogo rada i truda i da kažem jedno veliko “hvala” – kazao je Vučić.

Predsednik Vučić je naglasio da je posebno zahvalan Ani Brnabić, i veruje da misli da je pomogao da se dobije još 3 godine, da bude 1.400 evra prosečna plata i 650 evra penzija.

-Imate vremena da proslavite večeras, ali ne smete da seirite, mi smo protivnicima govorili da ne idu u Brisel i Strazbur, ali nisu slušali, samo negativno, ali ljudi ne vole samo negativno – podsetio je Vučić.

Izvor/Foto: Tanjug

Pročitajte još: