Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

VELIKA PODRŠKA ZA MALE PROIZVOĐAČE: Festival zimnice u Koceljevi, spoj tradicije i kvaliteta

Mačva
Festival zimnice u Koceljevi

Damira Ramadani

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković izjavila je, tokom posete 14. Sajmu zimnice koji se održava u Koceljevi, da ovakve manifestacije neguju tradiciju i kulturu, ali su i velika podrška za male proizvođače.

Festival zimnice u Koceljevi
Printskrin / Instagram / Jelena Tanasković

– Ovde su poljoprivredni proizvođači iz cele naše zemlje i sve što sam probala je bilo vrhunskog kvaliteta. Ovo su manifestacije koje neguju našu tradiciju i kulturu i ovi ljudi uglavnom rade u svojim poljoprivrednim, malim gazdinstvima u svojim domaćinstvima. Koriste sve ono što je njima dostupno. Uglavnom su to poznati recepti naših baka od ajvara do salate ili džemova – rekla je ona i dodala da je ovaj sajam okupio više od 200 gazdinstava.

Festival zimnice u Koceljevi
Printskrin / Instagram/ Jelena Tanasković

Ovo negovanje i čuvanje tradicije spasava srpsku poljoprivredu, ali i kulturu i tradiciju. Gde god odem u Srbiji, Srbija pokazuje koliko toga ima. Ove vredne žene, ima i muškaraca doduše, ali u malo manjem broju, to što spreme i spakuju u zimnicu, zaista je perfektno – rekla je Tanaskovićeva i dodala da je uvek za to da se ovakve manifestacije podrže u svakom smislu.

Pročitajte još: