Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

VELIKA ŠANSA ZA UŠTEDU STRUJE: Građani mogu konkurisati za devet mera

Mačva
Ana Anđelić

Damira Ramadani

Već treću godinu Grad Šabac i Ministarstvo rudarstva i energetike sufinansiraju mere energergetske efikasnosti u individualnim domaćinstvima.

Prijava na javni poziv traje do utroška sredstava, koja ove godine iznose 20 miliona dinara, od kojih je polovinu opredelio grad, a drugu polovinu Ministarstvo rudarstva i energetike.

– Grad Šabac je 20. oktobra raspisao javni poziv za sufinansiranje mera energetske efikasnosti na teritoriji grada Šapca za porodične kuće i stanove. Građani mogu konkurisati za devet mera: zamenu i ugradnju dotrajale stolarije, zamenu i ugradnju toplotnih pumpi, kotlova na pelet, kotlova na gas, solarnih kolektora, postavljanje termičke izolacije, zamenu i ugradnju postojeće ili nove cevne mreže, solarnih panela, izradu tehničke dokumentacije. Ponovnim učešćem u ovom konkursu Grad Šabac želi da svakom domaćinstvu pruži šansu da uštedi energiju i unapredi energetsku efikasnost na teritoriji grada. Prijave građani podnose za pojedinačne mere, a novina je da su ove godine uključeni i paketi mera. Procenat subvencija se kreće od 50 do 65 odsto. Građani prijave podnose na šalteru Gradske uprave. Sve potrebne informacije mogu dobiti takođe u Gradskoj upravi, kao i na sajtu grada Šapca – istakla je Ana Anđelić, načelnik Odeljenja za opštu upravu.

Pročitajte još: