Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

VELIKO INTERESOVANJE: Podneto 57 zahteva za priključenje nelegalnih objekata na legalnu infrastrukturu

Mačva
Šabac

Damira Ramadani

Od 15. septembra kada je počela akcija priključenja nelegalnih objekata na legalnu infrastrukturu, Gradskoj upravi grada Šapca podneto je ukupno 57 zahteva. Do sada je rešeno 11 prijava, dok su ostale u postupku obrade, odnosno dopune tražene dokumentacije.

Kako je naglasio Aleksandar Jovanović, načelnik Gradske uprave grada Šapca, jednim zahtevom moguće je obuhvatiti više vrsta priključaka, tako da je broj zahteva manji od ukupnog broja traženih priključaka.

Aleksandar Jovanović
Aleksandar Jovanović

– Najveći broj zahteva, 31, odnosi se na priključenje objekata na elektroenergetsku mrežu, za priključenje na gasovodnu mrežu podneto je 13 zahteva, devet na kanalizacionu i sedam na vodovodnu mrežu. Očekujemo u narednom periodu da se veći broj građana obrati Gradskoj upravi radi regulisanja privremenih priključaka na komunalnu infrastrukturu nelegalno izgrađenih objekata – izjavio je Aleksandar Jovanović i pozvao sugrađane da iskoriste ovu priliku koja traje do 15. oktobra.

Obrazac zahteva može se preuzeti u Gradskoj upravi grada Šapca u ulici Gospodar Jevremova 6 ili na sajtu grada https://sabac.rs/e-salter/zahtevi/.

Popunjen zahtev uz neophodnu dokumentaciju potrebno je predati na jedinstveni šalter Gradske uprave.

Za sve dodatne informacije u vezi postupka priključenja, građani se mogu obratiti Odeljenju za urbanizam Gradske uprave ili na mejl: urbanizam@sabac.org.

Pročitajte još: