Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

VELIKO PRIZNANJE JAPANA ŠAPCU: Naš grad u društvu Pariza i Njujorka

Mačva
Priznanje za Šabac

Damira Ramadani

Grad Šabac dobitnik je priznanja koje Japan svake godine dodeljuje pojedincima i grupama sa izuzetnim dostignućima na međunarodnom planu.

Priznanje je u ime ministra spoljnih poslova Japana gradonačelniku Šapca Aleksandru Pajić uručio ambasador Japana u Srbiji, Akira Imamura.

Priznanje za Šabac
Printskrin/ Instagram

Na ovaj način Japan odaje poštovanje za doprinos unapređenju prijateljstva između Japana i drugih zemalja i područja, preneo je danas portal Glas podrinja.

-Uručili smo priznanje Minstarstva inostranih poslova Japana gradu Šapcu i građanima Šapca za promovisanje međusobnog razumevanja između Japana i Srbije. Postoji duga istorija odnosa između dva grada, Šapca i Fuđimija. Prošlogodišnja poseta gradonačelnika Šapca Japanu je bila vrhunac proslave 140 godina odnosa između naše dve zemlje. Fabrika “Jazaki” je uspešan primer japanskih investicija u Srbiji i veoma sam zadovoljan što oni uspešno posluju već šest godina i što njima u potpunosti upravljaju građani Srbije. Želeo bih da se zahvalim gradonačelniku Šapca, građanima Šapca i članovima “Kluba prijateljstva Šabac – Fuđimi” na njihovom doprinosu i nadam se da će i dalje doprinositi razvoju odnosa između naše dve zemlje- rekao je ambasador Imamura, a preneo portal Glas podrinja.

Priznanje za Šabac
Printskrin / Instagram

Šabac i japanski grad Fuđimi su gradovi pobratimi od 1982. godine. Naš grad je jedini u Srbji koji se pobratimio sa nekim japanskim gradom.

-Veliko priznanje za grad Šabac i jedno od najvećih koje je grad dobio u poslednjih 50 godina. Ambasador Japana je prvi put u Šapcu kako bi uručio ovo prestižno priznanje. Grad Šabac je u društvu Pariza, Njujorka i drugih svetskih gradova koji su dobili priznanje za širenje kulture Japana na svojim prostorima. “Klub prijateljstva Šabac – Fuđimi” i svi građani Šapca su uticali na to da odnosi između naša dva grada budu svake godine sve bolji. Zahvalan sam i građanima Fuđimija koji su pokazali da vrednuju to prijateljstvo i da smo iskreni prijatelji bez obzira na udaljenost od 11.000 kilometara. Takođe, 140 godina diplomatskih odnosa između Srbije i Japana jesu dokaz da naše dve zemlje imaju izuzetne odnose. Kompanija “Jazaki” je dokaz da su japanske kompanije dobrodošle u grad Šabac i Srbiju. Ambsador je rekao da će promovisati Šabac kao dobro mesto za investiranje i za druge japanske kompanije – rekao je gradonačelnik Pajić, a preneo portal Glas podrinja.

Pročitajte još: