Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

VLADIMIRCI: ODBORNICI USVOJILI NIZ VAŽNIH ODLUKA

Mačva
Img F23b568ffe36a39ef2fb3dbdfb7a2c2a V 1024x577

Ana Acan

Na trećoj redovnoj sednici Skupštine opštine Vladimirci odlučivalo se i raspravljalo o 17 tačaka dnevnog reda. Prve dve odnosile su se na pokretanje postupka otuđenja nepokretnosti iz javne svojine opštine Vladimirci, neposrednom pogodbom, odnosno prikupljanjem pismenih ponuda. Nakon što je usvojen i predlog Odluke o prenosu prava korišćenja i upravljanja bez naknade nepokretnosti u javnoj svojini opštine Vladimirci, koja se odnosila na objekat „Etno kuća“, koji je dat Turističkoj organizaciji opštine Vladimirci, odbornici su glasali i za rešenja o otuđenju nepokretnosti iz javne svojine opštine Vladimirci. Reč je o nepokretnostima koje se nalaze u KO Vladimirci, KO Provo i KO Riđake, koje su otuđene uz naknadu.

Na sednici je doneta i Odluka o usvajanju plana detaljne regulacije za uređenje stambenog bloka između ulica Hilandarske i Novoprojektovane 8 u Vladimircima, koji je predstavila Marina Đurić, zaposlena u nadležnom odeljenju Opštinske uprave.

Img 6ad89cde276c5c76fbbd146c60972cd0 V 1024x577

Lokalni akcioni plan zapošljavanja, kao važan strateški dokument, usvojen je nakon obrazlaganja od strane Ivane Ranković, predsednice Lokalnog saveta za zapošljavanje, koja je istakla da je budžetom opštine za 2024. godinu, opredeljeno 2.300.000,00 dinara za sprovođenje predviđenih mera.

Predlog godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta opštine Vladimirci za 2024. godinu, obrazlagala je Marijana Poučković, koja je na sednici imenovana i za predsednika Komisije za sprovođenje postupka javnog nadmetanja za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini. Program koji je usvojen, dobio je prethodnu saglasnost od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, i to Uprave za poljoprivredno zemljište, nakon što je utvrđeno da su ispunjeni uslovi propisani zakonom.

Operativni plan odbrane od poplava opštine Vladimirci za 2024. godinu, usvojen je kao deseta tačka dnevnog reda.

U nastavku usledili su Izveštaji o radu JKP „Izvor“ Vladimirci, Centra za socijalni rad, Biblioteke „Diša Atić“ i Turističke organizacije opštine Vladimirci. Jedna od tačaka bila je i promena člana Nadzornog odbora Biblioteke „Diša Atić“ Vladimirci, u koji je imenovana Maja Popović.

Skupštinsko zasedanje vodila je Sanja Đuričić, zamenica predsednika Skupštine opštine Vladimirci.

Pročitajte još: