Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

VLADIMIRCI: ODRŽANA SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA

Mačva
Img 5ddv E1719310645912

Ana Acan

Na sednici Opštinskog veća Vladimiraca kojom je predsedavao dr Goran Zarić nalazilo se devet tačaka dnevnog reda, od kojih će se dve naći i na skupštinskom zasedanju. Jedna se odnosila na završni račun budžeta opštine Vladimirci za 2023. godinu, u okviru koje su većnici i utvrdili predlog odluke o njegovom  usvajanju.

Predlog odluke o obrazovanju i načinu rada Lokalne komisije za kapitalne investicije opštine Vladimirci, takođe je tačka koja će biti razmatrana i na sednici skupštine. Komisija se obrazuje kao radno telo opštine, sa zadatkom da sagledava lokalne kapitalne projekte u kontekstu njihovog značaja za ekonomski razvoj, ali i da ih ocenjuje, rangira i vrši selekciju, kao i da predlaže njihovo uključivanje u budžet, uz ostale poslove koje spadaju u njenu nadležnost. U sastav komisije imenuju se predsednik Skupštine opštine, predsednik opštine i načelnik Opštinske uprave. Predsednik će se birati iz reda članova, a na njegov predlog imenovan će biti i sekretar.

Članovi veća su usvojili i dva predloga programa, prvi koji se odnosi na podršku za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za opštinu Vladimirci za 2024. godinu, a drugi u vezi sa korišćenjem sredstava ostvarenih od naknade za korišćenje šuma i šumskog zemljišta na teritoriji opštine Vladimirci za 2024. godinu.

Preostale tačke odnosile su se na zahteve, koji su takođe razmatrani i o kojima je odlučivano u skladu sa opravdanošću predmeta. Odobren je i zahtev Osnovne škole „Žika Popović“ Vladimirci, koji se odnosio na kupovinu klavira za potrebe nastave muzičke kulture.

Pročitajte još: