Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

VLADIMIRCI: POTPISANO NOVIH 13 UGOVORA ZA PROJEKTE ENERGETSKE EFIKASNOSTI UZ SUBVENCIJU DRŽAVE

Mačva
Img Bcbdbbf30fd125819c276b25aef7f323 V 864x380

Ana Acan

Lokalna samouprava opštine Vladimirci nastavlja uz pomoć države da pomaže građanima u zameni stolarije i postavljanju fasada, kao i kod ugradnje toplotnih pumpi, a sve sa ciljem da se poboljša energetska efikasnost. Potpisujući ugovore predsednik opštine dr Goran Zarić je istakao da se ovakvim investicijama uz štednju, značajno čuva i životna sredina.

“Uz uštedu koja se brzo isplati i oseti itekako u budžetu, briga o životnoj sredini je iznad svega, jer nju smo dobili na dar i naprosto moramo brinuti o njoj ni na tren ne zanemarujući značaj energetske efikasnosti”.

Među prisutnim građanima prednjačili su zainteresovani za zamenu stolarije i kako su istakli bez pomoći države i lokalne samouprave sami ne bi uspeli da sve isfinansiraju.

“Jedna velika briga manje”, zadovoljno je rekla Suzana Mihailović iz Jalovika, a zahvalnost su iskazali i Maja Urošević iz Trbušca i Miloš Nikolić iz Vladimiraca.

Treba istaći da je rok za završetak radova 29. septembar, a kako su najavili nadležni, ove aktivnosti će biti nastavljene i u narednom periodu.

Pročitajte još: