Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

VLADIMIRCI: PREDSTAVNICI OPŠTINE NA TRIBINI “ULOGA AKTIVNOSTI U PRIRODI U SAVREMENOM DRUŠTVU”

Mačva
240321 St Uloga Ap U Savr Drustvu 02 1024x474

Ana Acan

Predstavnici opštine Vladimirci učestvovali su na stručnoj tribini pod nazivom ”Uloga aktivnosti u prirodi u savremenom društvu” u organizaciji Asocijacije ”Sport za sve” iz Beograda i Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, Univerziteta u Beogradu, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za omladinu i sport grada Beograda.

240321 St Uloga Ap U Savr Drustvu 01 864x380

Na tribini je učestvovalo 11 predavača sa raznovrsnim izlaganjima iz široke oblasti Aktivnosti u prirodi, a tribini su prisustvovali i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, International Rafting Federation, Boise, Republički zavod za medicinu sporta, Univerzitet u Prištini – Fakultet za sport i fizičko vaspitanje u Leposaviću, Univerzitet u Beogradu – Fakultet za obrazovanje učitelja i vaspitača, Univerzitet u Beogradu – Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, Rafting asocijacija Srbije iz Priboja, Turistička organizacija ”Vladimirci”, SU Pro OUTDOOR Team, Beograd, ŠK ”Borac” iz Čačka, FC ”Akademik” Niš, Sokolska sekcija ”DIF” iz Beograda i Časopis ”Povratak prirodi”.

Izlagači su pokazali širinu posmatranja fenomena “aktivnosti u prirodi” (outdoor activities), sagledavši ga kroz aspekte: obrazovanja, vertikalne među-institucionalne saradnje, organizacije, održive ekološke modele, zdravstveno-medicinski aspekt, ekonomsku komponentu, istorijski osvrt, nezaobilazni filozofski koncept i aspekt društvenih potreba.

240321 St Uloga Ap U Savr Drustvu 06 1024x651

Redosledom predavanja i njihovom specifičnosti, na samom skupu kreirana je atmosfera koja je otvorila interesantnu diskusiju ispunjenu jakim emocijama. Svi izneti problemi ostavljeni su na razmišljanje stručnoj javnosti pre njihovog rešavanja.

Kroz stručnu tribinu prošlo je blizu 120 učesnika, koji su ovom prilikom popisani radi njihove sertifikacije neophodne za dalje stručno usavršavanje. Slušaoci su prema tradiciji bili studenti fakulteta sporta iz cele regije, profesori i nastavnici u školama, funkcioneri i članovi sportskih saveza i klubova, sportski treneri, stručnjaci i ostali ljubitelji prirode. Pored gore navedenih, zabeleženo je da su svojim prisustvom ovaj skup uveličali i predstavnici lokalne samouprave Vladimirci (predsednik opštine i direktorka turističke organizacije Vladimirci), kao i predstavnici JP ”Srbijašume”.

U zaključcima tribine još jedan put se potvrdio visoki društveni značaj ove nezavisne tematike sadržane kroz sve entitete složenog sistema fizičke kulture, ali i onaj najvažniji aspekt pristupa rešavanja problema – interdisciplinarnost.

Pročitajte još: