Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

VLADIMIRCI: Prvo mesto za Posavotamnavsku srednju školu na „Matematičkom podijumu mladih“

Mačva
Pssv 864x380

Ana Acan

Učenik Posavotamnavske srednje škole sa Domom učenika u Vladimircima Vukašin Ešperović je svojoj školi prvo mesto na podijumu mladih matematičara, a prezentacija pobedničkog rada održana je na Prirodno-matematičkom Univerzitetu u Novom Sadu. Autor rada, Vukašin Ešperović učenik je trećeg razreda tehničara za mašinska vozila i zavredeo je odličnu ocenu autoriteta u toj oblasti:

“Kada mi je profesorka Jelena Milanović predložila da se ogledamo sa drugima prihvatio sam i izabrao temu. Kako volim matematiku uz pomoć mentorke koja je verovala u mene ostvario sam ovaj impresivan rezultat. Najveći protivnik mi je bila trema kada sam predstavljao rad pred doktorima nauka, docentima i profesorima, ali sam ipak zavredeo čestitke i sertifikat, a moja profesorka priznanje za smernice u radu. Nadam se da to nije kraj priznanjima i u godini koja sledi”, kaže Vukašin.

Mentorka Jelena Milanović je ponosna na svog učenika, a zahvalnost upućuje i direktorki škole Ljiljani Milovanović koja je imala čak tri uspešna rada iz nekoliko oblasti. Takođe, veliki značaj ima i podrška lokalne samouprave na čelu sa predsednikom opštine Vladimirci, dr Goranom Zarićem, uz nadu da će i nadalje ova škola beležiti najviše domete u takmičenjima koja slede.

Treba istaći da ova škola uz mašinske tehničare ima i sjajne ekonomske, pravno-poslovne i geodetske tehničare, što je i najbolja preporuka osnovcima da se upišu u Posavotamnavsku srednju školu sa Domom učenika u Vladimircima.

 

Pročitajte još: