Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

VLADIMIRCI: RAZGOVORI O PROJEKTU GASIFIKACIJE NASELJA

Mačva
Img 40a9f3cf67752746f074a49d28b3cfbd V 864x380

Ana Acan

Sastanku u kabinetu predsednika opštine Vladimirci, dr Gorana Zarića  uz saradnike prisustvovali su i projektanti na realizaciji Programa gasifikacije naselja na teritoriji opštine Vladimirci. Rad na ovom ozbiljnom projektu otpočeo je 2021. godine, donošenjem odluke o njegovom usvajanju.

Nakon izmena i dopuna koje su u programu načinjene i usvojene od strane Skupštine opštine na sednici koja je održana u martu ove godine i ugovora o poslovno tehničkoj saradnji na osnovu kog ukupna predračunska vrednost radova iznosi 23.736.546,59 eura, sastanak predstavlja nastavak aktivnosti na realizaciji i sprovođenju samog programa.

Img 40a9f3cf67752746f074a49d28b3cfbd V 864x380

Učesnici u projektu gasifikacije su opština Vladimirci, zatim „Promont group“ d.o.o. iz Novog Sada, koji je u ovom poslu strateški partner, a svemu je priključeno i Javno preduzeće „Srbijagas“, kao glavni investitor.

Inače, Programom se predviđa izgradnja objekata za gasifikaciju naselja u opštini Vladimirci, kojima bi se značajno poboljšali životni uslovi, energetska efikasnost, a doprinelo bi se i zaštiti životne sredine, uz istovremeno povećanje i ekonomskih uslova rada. Snabdevanje prirodnim gasom, važno je ne samo za građane, nego i za objekte komunalne i privredne strukture.

Gasifikacija bi trasirala dalji put razvoja opštine, od čega bi direktne koristi imala domaćinstva, komunalni i značajni industrijski potrošači. Gasifikacijom naselja doprinelo bi se poboljšanju standarda i uslova življenja građana, stvorili bi se i uslovi za razvoj privrede, kao i uvođenje novih tehnologija, a ujedno bi se povećala i zaposlenost, koji bi sveukupno uz nesumnjivo veliki doprinos i samoj zaštiti životne sredine, bili pozitivni aspekti i učinci ovako važne strategije.

Pročitajte još: