Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

VUČEVIĆ: NAPRAVLJEN ZNAČAJAN ISKORAK U JAČANJU SPOSOBNOSTI VOJSKE SRBIJE

Srbija
Img 234601

Ana Acan

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević prisustvovao je danas skupu Generalštaba Vojske Srbije koji je, povodom 23. aprila – Dana Vojske Srbije, organizovao načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović. Skup u kasarni „Banjica 2“ počeo je minutom ćutanja i odavanjem počasti nedavno nastradalom pripadniku 72. brigade za specijalne operacije zastavniku Mijodragu Toškoviću.

Jov5767 1713864092

Tom prilikom pročitana je i čestitka predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića povodom današnjeg praznika.

Načelnik Generalštaba uručio je Zlatnu plaketu Vojske Srbije ministru Vučeviću, u znak zahvalnosti za izuzetnu saradnju i podršku koju je tokom obavljanja funkcije pružio pripadnicima Vojske Srbije.

Jov6065 1713864372

Mojsilović je istakao da je u godini za nama napravljen značajan iskorak u izgradnji sposobnosti Vojske Srbije, i izrazio uverenje da ćemo, oslonjeni na sopstvene snage i uz čvrstu podršku državnog rukovodstva, nastaviti putem ubrzanog jačanja i razvoja u svim segmentima.

Vojska Srbije danas je posebno organizovana, obučena i opremljena da u izvršavanju svojih borbenih i neborbenih zadataka, koji su utvrđeni Strategijom odbrane i vojnom doktrinom, može sa uspehom da se suprotstavi savremenim bezbednosnim rizicima i pretnjama, poručio je on.

Jov6432 1713864093 1713866115

Mojsilović je uručio nagrade i pohvale zaslužnim pripadnicima koji su značajno doprineli unapređenju operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije između dva praznika. Prisutnima je prikazan film Vojnofilmskog centra „Zastava film“ Uprave za odnose sa javnošću o rezultatima rada Vojske Srbije između dva praznika, a organizovana je i izložba starih i retkih knjiga i savremenih publikacija, koju je priredio Univerzitet odbrane.

Pročitajte još: