Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

VUČEVIĆ: ZABRINUT SAM ZBOG OGOLJENOG NASILJA OPOZICIJE, NADAM SE DA ĆE ODGOVARATI

Srbija
MiloŠ VuÈeviÆ

Ana Acan

Predsednik SNS Miloš Vučević izjavio je da je zabrinut zbog ogoljenog nasilja od aktivista opozicije tokom izbornog dana i izrazio očekivanje da će svi koji su učestvovali u tome odgovarati. “To do sad nismo imali ili nismo imali ovakvog intenziteta – da se neko ne bavi svojim izbornim štabovima, da se neko ne bavi svojim kol centrima, da se neko ne bavi svojim kontrolorima, odnosno članovima biračkih odbora, nego se bavi onim šta drugi rade i ako može da nekog prebije, razlupa, polomi i onemogući da učestvuje na izborima”, rekao je Vučević sinoć u izbornom štabu SNS odgovarajući na pitanje novinara. Istakao je da se približavamo tome da, prema opoziciji, stranke više neće smeti da učestvuju na izborima.

MiloŠ VuÈeviÆ

Kako je rekao, po opoziciji, više neće smeti da se sprovodi kampanja od vrata do vrata, niti da se zove telefonom, niti da se imaju kol centri i drugo.

“Iako ta ista politička konkurencija ima kol centre”, rekao je Vučević i dodao da kada su oni to radili, onda je to bilo OK, ali da sad nemaju političku snagu za to pa je onda to nedozvoljeno. Naglasio je da smo prvi put videli tokom izbora ogoljeno nasilje – da neko ulazi u zvanične kol centre koji su prijavljeni i postoje od 2017. godine.

“Samo da ne pričaju da smo imali duple biračke spiskove i ostale gluposti. Jer to niko nije video, nego oni znaju šta piše na papirima koje nisu videli. Ali znaju da pogode devojku flašom u telo, to je dozvoljeno. Znaju da vređaju novinarku i daju joj da se uživo uključi”, rekao je Vučević i dodao da je bačen i suzavac na privatni kafić na Dorćolu.

Kako je rekao, postaje potpuno besmisleno da je nasilje dozvoljeno protiv onog za koga oni kažu da je dozvoljeno da se sprovodi nasilje.

MiloŠ VuÈeviÆ

“Zamislite da smo se odbranili, a odbranili bi se, a onda bi ispalo da su oni žrtve. Znači oni sprovode nasilje, maltretiraju i tada je to dobro poželjno jer, eto, vijaj bagru – tuci sendvičare i sve je to ok. Kada bismo mi pružili otpor, onda bi bilo – evo ih nasilnici, evo ih batinaši, evo ih huligani. Ja očekujem odgovornost za sve ove što su radili”, naveo je Vučević.

Kako je dodao, opozicija se nije trudila da predstavi svoj program, već se njihov narativ zasnivao na pretnjama, napadima, a tako se, kako kaže, ne pobeđuje na izborima. Gradski odbor Srpske napredne stranke Beograd saopštio je juče da je predsednik mesnog odbora Vladimir Kostić prebijen, a Vučević kaže da nema informacije o njegovom stanju.

“Bavio sam se informacijama iz izbornih komisija, nisam dobio te podatke. Ja osuđujem nasilje nad bilo kim, nemam nikakvu dilemu i očekujem da odgovara svako ko je počinio krivično delo. Ne pravim nikakvu razliku, a nadam se da će se naš prijatelj oporaviti i biti dobro”, rekao je Vučević.

On je istakao da je većinska Srbija narodna, zdrava i patriotska, neguje tradicionalne vrednosti, ali želi modernizovanu zemlju.

“Jedno drugo ne isključuje i kada pričamo o budućnosti, ne znači da se mi odričemo onoga što nas je krasilo sve ovo vreme, kroz istoriju i vekove. To je nešto što nas određuje i opredeljuje, a mi želimo da razvijemo dalje Srbiju. I to je moja ključna poruka, ne možete pobediti u Srbiji, a da ne volite Srbiju”, istakao je Vučević.

Izvor/Foto: Tanjug

Pročitajte još: