Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

VUČEVIĆ:NEĆE STRANCI ODLUČIVATI KO ĆE BITI GRADONAČELNIK, VEĆ GRAĐANI; Šapić: BG izbori prevazilaze lokalne teme, branimo državu

Srbija
Aleksandar ŠapiÆ, Vladimir OrliÆ, MiloŠ VuÈeviÆ, SiniŠa Mali, Irena VujoviÆ

Ana Acan

Predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević rekao je danas da je pobeda na izborima 17. decembra bila čista i ubedljiva i poručio da će na predstojećim izborima u Beogradu glasati građani Srbije i da neće “stranci odlučivati ko će biti gradonačelnik, ni ministri”, prenosi Tanjug.

“Neće stranci odlučivati ni ko može da glasa a ko ne, jer je to zapisano u Ustavu naše Srbije”, rekao je Vučević u svom obraćanju na početku sastanka GO SNS u Šumicama.

MiloŠ VuÈeviÆ, SiniŠa Mali, Irena VujoviÆ
Foto: Tanjug

Naglasio je da će večeras pitati predsednika Srbije Aleksandra Vučića da sa SNS ide na izbore.

“Mi ćemo večeras da pitamo kulturno, bratski da zamolimo da opet Aleksandar Vučić ide sa nama na izbore, jer se mi njega ne stidimo, jer je on deo nas i mi smo uz njega i bićemo uz njega. A predlažemo i ovoj drugoj opciji da i oni stave svog lidera ili svoje lidere, zašto se stide? Mi se ne stidimo čoveka koji ozbiljno i državnički vodi Srbiju, mi ćemo sa ponosom da idemo sa njim u kampanju, nego gde je vama (opoziciji) Đilas, da li smete njegovo ime da napšete?”, rekao je Vučević.

On je uputio molbu svim mesnim i opštinskim odborima, svim članovima i funkcionerima da izađu na teren i vode kampanju.

“Svi na teren, i članovi i posebno funkcioneri, svi mesni i opštinski odbori. Da, mi ćemo da radimo, od čoveka do čoveka, od vrata do vrata, da obiđemo sve pijace i trgove, budemo sa narodom i da ih zamolimo da sačuvamo još jednom Beograd od ruku onih koji su ga pljačkali i razarali”, rekao je Vučević.

MiloŠ VuÈeviÈ
Foto: Tanjug

Predsednik SNS je pozvao Vučića da ih i dalje predvodi.

“Da nas predvodi onaj sa kojim smo išli u pobede i sa kojim idemo u još jednu ubedljivu pobedu. Ne damo Beograd lopovima”, rekao je Vučević.

Predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić rekao je danas da su predstojeći novi beogradski izbori najvažniji od uvođenja višestranačja, što se lokala tiče, jer, kako je rekao, prevazilaze lokalne teme i biće vrednosni izbori kojima će se braniti i država.

“Ovo su prvi izbori koji se ponavljaju na ovaj način. Ovi izbori se ne tiču komunalnih pitanja, ovo će biti vrednosni izbori, gde će se birati između dva pogleda na državu, narod, srpsku naciju, ekonomiju. To sam rekao pre mesec i po, dva, da Beograd mora da ima srpsku vlast, srpskog gradonačelnika. Kad god smo imali jugoslovensku vlast ili neku drugu, dobro je bilo svima drugima, najgore Srbima. Kad smo imali srpsku, bilo je dobro i drugima”, rekao je Šapić.

Aleksandar ŠapiÆ
Foto: Tanjug

On je rekao da je trenutak u svetu veoma specifičan.

“Ukoliko budemo dozvolili da izgubimo Beograd, pitanje je šta će sutra biti sa Srbijom. Mi, sa druge strane, imamo ljude koji uopšte nemaju dilemu kako bi rešili probleme koje nas tište decenijama, od Kosova, preko naše braće u Republici Srpskoj. Tako je, Kosovo je Srbija. Oni (opozicija) bi priznali Kosovo, odrekli se Republike Srpske, proglasili sami sebe genocidnim narodom, i kazali idemo u Evropu. Koju Evropu? Mi smo Evropa.       Ova Evropa u kojoj se mi nalazimo, mi smo je krvlju branili. Moji i vaši đedovi su dali krv za ovu Evropu. Ne može Nemac da bude veći Evropljanin od nijednog od nas”, napomenuo je Šapić.

On je istakao da se nada da će Srbija biti deo Evropske unije.

“Zato moramo u ovu kampanju da uđemo ujedinjeniji nego ikada, ovo je pitanje veće od gradske vlasti.  I, kao što smo rekli kada su pokušali da napadnu institucije države, da ruše državu, nakon izbora, ovde je manje važno ko će da upravlja gradom. Ovde je pitanje da li ćemo da odbranimo državu. Važno je da živimo u uređenom društvu, a ne u bezvlašću, važno je da damo sve od sebe i da pobedimo”, istakao je Šapić.

Tanjug

Pročitajte još: