Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

VUČIĆ: MMF SAOPŠTIO – MAKROEKONOMSKI REZULTATI SRBIJE IMPRESIVNI

Srbija
Aleksandar VuÈiÆ

Ana Acan

Fleš procena februarskog brutog domaćeg proizvoda je rast od 5,9 odsto, 0,8 procentnih poena bolje od onoga što smo očekivali. U prva dva meseca je prosečan rast 4,9 do 5 odsto, što znači da idemo preko 3,5 odsto. Rast industrijske proizvodnje iznosi 8,4 odsto.

MMF je saopštio da su makroekonomski rezultati Srbije impresivni, inflaciju spuštamo, po fleš proceni biće 4,5 do 4,6 odsto, ulazimo u okvire tri odsto plus, minus 1,5 % i idemo na dalje smanjenje inflacije, na računu imamo četiri milijarde evra.

Predsednik dodaje da gradimo i veliki akvatik centar u sklopu Ekspa i da očekuje da ćemo dobijati mnoga sportska takmičenja zahvaljujući tome.

„Nivo investicija je do sada na rekordnom nivou, kao i devizne i rezerve zlata. Imamo novca, nemamo nikakve ekonomske probleme. MMF je saopštio da su naši rezultati impresivni! Želim da svaki građanin čuje to. Inflaciju spuštamo, biće 4,5 sada i idemo na dalje smanjenje. Problem je cena nafte, zbog Crvenog mora, Huta i udara na ruske rafinerije. Krećemo sa izgradnjom Nacionalnog stadiona oko 1. maja. Biće jedan od tri ili četiri najlepša u celoj Evropi. Moći će da se igra i verujem da će odmah dobiti Ligu Evrope. Očekujem da dobijemo Evropsko prvenstvo otvoreno u atletici. Sve ćemo da uvedemo na EXPO i mnogo važnih stvari da uradimo“, istakao je predsednik.

Izvor/Foto: Tanjug

Pročitajte još: