Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

VUČIĆ NASTAVIO KONSULTACIJE, SASTAO SE SA LISTOM “MI-GLAS IZ NARODA”

Srbija
Aleksandar PaviÆ, Aleksandar VuÈiÆ

Ana Acan

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je danas konsultacije o kandidatu za predsednika Vlade Srbije, razgovorom sa predstavnicima liste “Mi- glas iz naroda”. Aleksandar Pavić iz te liste stigao je u zgradu Generalnog sekretarijata predsednika Republike nešto pre 8.30 časova sa još dvoje saradnika. Lista “Mi glas iz naroda” osvojila je 13 mandata na decembarskim izborima, ali je u međuvremenu došlo do podela u tom pokretu.

Aleksandar PaviÆ, Aleksandar VuÈiÆ
Foto: Tanjug

Vučić je u ponedeljak, 26. februara započeo konsultacije o mandataru, a razgovore je obavio sa manjinskim listama – Politička borba Albanaca se nastavlja – Šaip Kamberi i Ruska stranka – Slobodan Nikolić. Njihovi predstavnici su u odvojenim izjavama za medije naveli da neće biti deo vlade.

Kamberi je ponovio da se zalaže za integraciju Albanaca u državne institucije, posebno na lokalu, a Nikolić je naveo da ga interesuje mesto predsednika Poslaničke grupe prijateljstva sa Rusijom u Skupštini Srbije.

Na Andrićevom vencu bili su i predstavnici liste Saveza vojvođanskih Mađara, kao i liste čiji su nosioci Usame Zukorlić i Tomislav Žigmanov, a predstavnici obe liste očekuju nastavak saradnje sa naprednjacima u vlasti.

Narednih dana očekuje se nastavak konusltacija sa listama SNS, SPS, dok su predstavnici lista “Srbija protiv nasilja” i koalicije NADA najavili da neće doći.

Saopštenjem se oglasila SDA Sandžaka, a ta partija traži odlaganje konsultacija dok se o izborima ne oglasi, kako su naveli, Ustavni sud.

Predsednik predlaže Skupštini kandidata za predsednika vlade pošto sasluša mišljenje predstavnika izabranih izbornih lista i predlaže onog kandidata koji može da obezbedi većinu za izbor vlade. Posle izbora 17. decembra, ukupno je 10 izbornih lista prešlo cenzus.

Pročitajte još: