Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

VUČIĆ O PROJEKTIMA KOJI ĆE BITI ZAVRŠENI U OVOJ GODINI

Srbija
3820861 Viber Image 20240220 214341689 Ff

Ana Acan

– Mi verujemo da ćemo, ukoliko budemo završili eksproprijaciju na čačanskom delu, završiti autoput do Kraljeva. Razmislite, autoput do Kraljeva. Do Kraljeva ćemo ići za sat i deset, petnaest minuta. Beograd, Kraljevo. Završićemo autoput s druge strane i od Koševa do Trstenika, dakle do Vrnjačke banje, sat i dvadeset i pet minuta maksimalno. Završićemo ove godine u septembru ili oktobru najkasnije i put do Požege. Očas posla ste na Zlatiboru, jer je to najgorih tih dvadeset i jedan kilometara koji nam je ostalo kroz Ovčarsko-kablarsku klisuru. Dakle, a da ne pričamo o Arilju, Ivanjici i odlasku dole ka Dugoj Poljani. Kladnici, Kušićima i Dugoj Poljani. Dakle, završićemo do Loznice, brzu saobraćajnicu, Šabac, Loznica, posle autoput Ruma za Šabac.

– Završićemo ove godine, sve ove godine, Sremska, Rača, Kuzmin, tih devetnaest kilometara. Završićemo tih pet i po kilometara do Valjeva, završićemo brzu saobraćajnicu do Požarevca, pa sad ko ide gore ka Velikom Gradištu i Golubcu, ko ide ovamo ka Petrovcu, Salakovcu, Batuši i Malom Crniću, ko ide ovamo ka Kučevu, to ćemo završiti. To je sve ove godine gotovo. To je drugačija Srbija. To je druga energija. A to ne može da izgura samo Vučić. I to ne može da izgura samo Ana, ili samo Miloš, ili samo neko. Zato je potrebno da svi u Srbiji navijamo za to da se time ponosimo.

Predsednik je saopštio da će do septembra da bude gotova pruga Novi Sad – Subotica i da će biti puštena u saobraćaj u decembru.

– Dakle, obaveštavam građane Srbije da mi verujem da ćemo do kraja septembra ove godine da završimo prugu Novi Sad -Subotica. Da nam dolaze test vozovi ove brze pruge kao što smo radili ranije i da već, ja verujem, prvog decembra, u decembru svakako idemo Beograd-Subotica brzom prugom za sat i deset minuta. Pa to, ljudi, nije ista zemlja. Volite me, ne volite me, to je druga zemlja. Postoji mogućnost da petog marta treba da se izabere predsedavajući za partnerstvo za veštačku inteligenciju. 29 zemalja je u tome, najmoćnijih zemalja sveta, primili su i nas zato što imamo institut za veštačku inteligenciju, zato što dobro to radimo. Može da se desi, mi smo jedan od dva favorita. Ja i dalje ne verujem da ćemo mi da budemo kao što nisam verovao da ćemo da dobijemo Ekspo. Zamislite da Srbija bude predsedavajući za partnerstvo za veštačku inteligenciju u celom svetu. Ali na tome, to ne može da radi jedan, dva ili tri čoveka, na tome moramo da radimo svi i da se borimo za sve. Ne da olajavamo svoju zemlju, ne da napadamo svoju zemlju, već da se borimo za našu zemlju i da štitimo našu zemlju.

Pročitajte još: