Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

VUČIĆ: OČEKUJEM 10 MEDALJA SA OLIMPIJADE, ZA OSVOJENO ZLATO PO 200.000 EVRA

Srbija
Aleksandar VuÈiÆ

Ana Acan

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom obilaska novoizgrađenog Nacionalnog trening centra – Multifunkcionalne dvorane u okviru Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije na Košutnjaku da očekuje od naših sportista da donesu sa Olimpijskih igara u Parizu najmanje 10 medalja i poručio da će za svako osvojeno zlato uslediti nagrada od 200.000 evra.

Aleksandar VuÈiÆ

“Dali smo za ovaj centar 20 miliona. I ovo je deo onoga što radimo za  Ekspo”, rekao je Vučić.

Predsednik je saznao od naših sportista koji su ga dočekali da nova dvorana ima najbolju teretanu i druge uslove za treniranje.

“Da kažem samo nešto sportistima, uzdamo se mi u vas, naše borce i rvače, možda i ženski boks i tekvondo, kao i u strelce. Muka je na vašim leđima i plećima, ali pritisak je uvek na najboljima, ako niste najbolji, nema pritiska. Poslednji put smo govorili šta sve treba, kada nismo imali skoro ništa, a pogledajte sad, pa bio je malo pritisak i na mene”, rekao je Vučić.

Aleksandar VuÈiÆ

On je poručio sportistima da moraju da donesu bar 10 medalja iz Pariza i rekao da će ako naši strelci uspeju da donesu tri medalje, organizovati posebnu večeru za njih kako bi to zajedno proslavili.

“Olimpijske igre su postale takimičenje nacija, a ne samo pojedinaca – to je uspeh za celu zemlju. Mi sada podižemo nagradu za zlatnu medalju na 200.000 evra, što nije beznačajno. Donesete medalju i sutra dobijete pare”, poručio je Vučić.

Nacionalni Trening Centar
Nacionalni Trening Centar

Predsednik Srbije kaže da je reprezentativni sport veoma važan i da je veoma bitan i za promociju zemlje. On je prilikom obilaska novoizgrađenog Nacionalnog trening centra – Multifunkcionalne dvorane u okviru Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije na Košutnjaku rekao i da se nada da će fudbalska reprezentacija napraviti čudo večeras.

Nacionalni Trening Centar
Nacionalni Trening Centar

Vučić je prilikom razgovora sa strelcima, Andreom Arsović, Zoranom  Arunović i Damirom Mikecom, koji će nastupiti na Olimpijskim igrama u Parizu, rekao da se država odužila koliko je mogla i da će se još odužiti.

“Uspeh u streljaštvu je obaveza i podrazumevajući. Nadam se da ćete nam doneti medalju. Ako budu tri medalje, smislićemo i bonus na onih 200.000 evra nagrade”, rekao je Vučić.

Nacionalni Trening Centar
Nacionalni Trening Centar

Vučić je razgovarao i sa predsednikom Olimpijskog komiteta Srbije Božidarom Maljkovićem i poručio prisutnim reprezentativcima da je novoizgrađeni centar lep i da imaju mir da se spreme.

Izvor/Foto: Tanjug

Nacionalni Trening Centar

Nacionalni Trening Centar

Nacionalni Trening Centar

Pročitajte još: