Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

VUČIĆ PRISUSTVUJE POLAGANJU KAMENA TEMELJCA ZA IZGRADNJU NACIONALNOG STADIONA

Sport, Srbija
Nacionalni Stadion

Ana Acan

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas obilazi pripremne radove na izgradnji kompleksa EXPO 2027, gde će prisustvovati ceremoniji početka radova na izgradnji Nacionalnog fudbalskog stadiona u Surčinu. Nacionalni fudbalski stadion imaće oko 52.000 sedišta i biće izgrađen po svim UEFA standardima. Stadion će se graditi po arhitektonskom rešenju Marka Fenvika, a treba da bude završen do kraja 2026. godine.

Nacionalni Stadion
Nacionalni Stadion

Prisutni su i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, ambasador Kine u Srbiji Li Ming, predsednik Fudbalskog saveza Srbije Dragan Džajić, ministar finansija Siniša Mali, građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ministar sporta Zoran Gajić, ministarka nauke Jelena Begović, ministar turizma Husein Memić, selektor fudbalske reprezentacije Srbija Dragan Stojković Piksi, nekadašnji fudbaler Nenad Bjeković, potpredsednik FSS Bratislav Nedimović, direktor JP Koridori Srbije Aleksandar Antić.

StojkoviÆ, BjekoviÆ, DŽajiÆ, StojanoviÆ

Nakon obilaska obratiće se predsednik Vučić, ambasador Li Ming,  predsednik RS Milorad Dodik i predsednik Fudbalskog saveza Srbije Dragan Džajić, a u putem video poruke obratiće se i srpski reprezentativci.

Vučić će postavljanjem lopte sa potpisima legendarnih igrača, ali i sa svojim potpisom simbolično označiti početak izgradnje Nacionalnog stadiona u Surčinu.

Zajedno sa predsednikom Srbije na lopte će se potpisti i postaviti ih  kao kamen temeljac i Dragan Džajić, ambasador  Li Ming, predsednik RS Milorad Dodik, ministri Mali i Gajić.

SiniŠa Mali, Dragan StojkoviÆ, Nenad BjekoviÆ

Vučić je u ponedeljak rekao da će se stadion brzo graditi i biće jedan od najlepših stadiona. Očekuje se da Nacionalni stadion bude završen do kraja 2026. godine, a imaće oko 52.000 sedišta i biće izgrađen po svim UEFA standardima i graditi po arhitektonskom rešenju Marka Fenvika.

Pripremni radovi na izgradnji objekata za EXPO su počeli u junu prošle godine i kako je ranije rečeno teku po planu. Specijalizovana izložba EXPO 2027 Beograd,  sa temom “Igra(j) za čovečanstvo – sport i muzika za sve” biće održana u Beogradu od 15. maja do 15. avgusta 2027. godine.

Izvor: Tanjug

Pročitajte još: