Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

VUČIĆ: REKONSTRUISANI PUT STUDENICA-RUDNO VAŽAN ZA MANASTIR I MEŠTANE

Srbija
Aleksandar VuÈiÆ

Ana Acan

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas manastir Studenica i istakao da je rekonstruisani put Studenica – Rudno važan za meštane i sve koji hoće da posete tu srpsku svetinju. Vučić je zahvalio na gostoprimstvu i rekao da je država rekonstruisala put Studenica-Rudno kako bi ljudi koji tu žive ostali na svojim ognjištima. Predsednik je rekao da su možda dvojica igumana od poslednjih 60 godina toliko uradili za manastir, u koje ubraja i oca Tihona, kao možda i najvećeg i najvažnijeg.

Aleksandar VuÈiÆ

“Uradili su mnogo za studenički kraj, ne samo za Studenicu, i privukli mnogo ljudi. Mi nismo imali ekonomsko opravdanje, da budem sasvim iskren, da radimo put do manastira, jer prođe jedan ili nijedan automobila za pola sata, a do Rudnog još manje. Ali je to važno da nam ostane narod na svojim ognjištima”, rekao je Vučić.

Naveo je da je put važan kako bi i svi ostali koji dolaze mogli da vide Studenicu.

Aleksandar VuÈiÆ

“Želimo da pokušamo na svaki mogući način da utičemo na ljude, da saznaju više o svojoj prošlosti, o svojoj istoriji, o svojoj budućnosti u krajnjoj liniji i verujem da će to biti nešto dobro za nas. Hoću da zahvalim od srca na divnom gostoprimstvu i na tome što sa puno pažnje i ljubavi održavate  jednu od naših najvećih svetinja.

Aleksandar VuÈiÆ

Na putu Studenica – Rudno, napravljen je novi most preko reke Brevine, na mestu starog mosta, koji je u julskim poplavama prošle godine teško oštećen. Novi most dug je 11,5 metara, a širok 5,5 metara i na njegovoj izgradnji su radili radnici JP “Novi Pazar Put”.

Izvor/Foto: Tanjug

Aleksandar VuÈiÆ

Pročitajte još: