Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

VUČIĆ SA AFRIČKIM AMBASADORIMA O REZOLUCIJI O SREBRENICI – obraćanje javnosti danas u 18 časova

Srbija
438815352 988837326162747 1203119216544299777 N

Ana Acan

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da je ugostio na ručku ambasadore afričkih zemalja, sa kojima je razgovarao o rezoluciji o Srebrenici, kao i o obnavljanju starog partnerstva Srbije i afričkih zemalja.

“O pozicijama Srbije u pogledu rezolucije ‘Međunarodni dan sećanja i obeležavanja genocida u Srebrenici’ sa tradicionalno prijateljskim zemljama afričkog kontinenta. Istakao sam da bi usvajanje ove rezolucije dovelo do drastičnog pogoršanja odnosa među državama u našem regionu, kao i da bi ova vrsta presedana dovela do lančane reakcije na globalnom nivou, čime bi se otvorili novi sukobi i žarišta sa dalekosežnim posledicama”, napisao je Vučič na  Instagram nalogu “buducnostsrbijeav”.

Naveo je da su razgovarali i o dosadašnjim rezultatima u procesu obnove starih partnerstava sa afričkim zemljama, čiji temelji su, kako kaže, čvrsto postavljeni na principima međusobnog uvažavanja i dubokog razumevanja.

“Među temama bili su i ekonomski odnosi, kao i intenziviranje poseta na na o i najvišem nivou, čime bi se ujedno ojačao i zajednički nastup u globalnoj političkoj areni u cilju promocije slobodarskog duha i pravde u međunarodnoj politici, za šta su se i Srbija i afričke zemlje oduvek zalagale”, istakao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se danas javnosti po povratku iz Njujorka i govoriti o situaciji na Kosovu i Metohiji, rezoluciji o Srebrenici i drugim važnim pitanjima, saopšteno je iz službe za saradnju s medijima predsednika Republike.

Obraćanje će se održati u 18.00 časova, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Izvor: Tanjug

Pročitajte još: