Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

VUČIĆ SAOPŠTIO: Imamo dvoje teško povređenih policajaca! Mogli su da ih ubiju

Srbija
Aleksandar Vučić

Vesna Papović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je da je povređen veliki broj policajaca u večerašnjim neredima ispred Skupštine Beograda koje su osmislili i sproveli Đilasove militantne pristalice.
– Zahvalio sam se svim pripadnicima policije koji su težak teret podneli večeras. Za ljude je važno da znaju da je ovo bilo pripremljeno. Za to imamo čvrste dokaze. Država će da reaguje i uveren sam da će tužilaštvo i nadležni državni organi da reaguju. Niko nema pravo da ruši našu kuću i da uništava imovinu ove zemlje, a još manje neko ima prava da nanoši teške povrede našim policajcima. Imamo dvojicu teško povređenih policajaca, a više lakše ili još neustupljenog stepena povreda. Gađali su ih kockama kojima bukvalno možete da ubijete čoveka – rekao je Vučić.
Prema prvim informacijama povređeno je 35 policajaca!

Vučić je potom dodao da su se nasilnici razbežali kao zečevi čim se pojavila na platou Žandarmerija.
– Nadam se da će povređeni policajci biti dobro. Jednog od njih sam pozvao. Sutra će se policija obratiti, pokazati sve dokaze, šta su sve uništili i gonićemo svakoga ko je u tome učestovovao i političare koji su u tome učestvovali. Neki su bili pametni da se sklone, neki nisu – kazao je on.

Povodom stravičnih scena huliganskog napada na Skupštinu do kojih je došlo nakon što su čelnici koalicije “Srbija protiv nasilja” pozvali protestante na upad u zgradu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić sazvao je hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost.

Pročitajte još: