Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

VUČIĆ: SRBIJA JE SUVERENA, SLOBODNA I NEZAVISNA ZEMLJA

Srbija
Snapinsta.app 428717449 1106226574036767 8173898641072771433 N 1080

Ana Acan

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučic najavio je, u emisiji “Takovska 10”, da će od ponedeljka krenuti u konsultacije o formiranju Narodne skupštine i Vlade Republike Srbije u skladu sa Ustavom i Zakonom o predsedniku Republike Srbije i da će obaviti neophodne konsultacije sa svima koji žele da razgovaraju.

Predsednik Vučić rekao je da je pred Srbijom mnogo važnih pitanja i mnogo teških izazova, ali i mnogo pozitivnih stvari i da je zato važno da Srbija ima jednu sigurnu većinu koja će, kako je rekao, “taj srpski brod” odvesti u mirnu, sigurnu i prosperitetnu luku.

“Bilo bi dobro da se što veći broj njih koji žele dobro ovoj zemlji tome pridruži i svojom kritikom, svojom drugačijom mišlju, rečima, doprinesu napretku Srbije. Kritika, dobra i čvrsta, zasnovana na dokazima, ozbiljna i odgovorna od strane opozicije, veliki je doprinos, ne samo u demokratskom napretku zemlje, već i napretku ekonomije, privrede, reindustrijalizaciji, izgradnji puteva, pruga, naučno-tehnoloških parkova i mnogo toga drugog”, rekao je predsednik Vučić.

Na pitanje da li će dozvoliti međunarodnu istragu o izborima 17. decembra, predsednik Vučić je odgovorio da u Srbiji postoji dovoljno organa koji su zaduženi za sprovođenje istraga i da u ovoj zemlji nadležni organi Republike Srbije sprovode istrage.

“Srbija je suverena, slobodna i nezavisna zemlja. Srbija je mnogo puta do sada odbijala istrage čuvajući svoju slobodu i teško stradala. Srbija ovog puta neće da strada ni zbog čega i ni oko čega. Samo Srbija neće da urušava svoje temelje, svoje slobodarske temelje. U Srbiji postoji dovoljno organa koji su zaduženi za sprovođenje kakvih hoćete istraga”, poručio je predsednik Vučić.

Istakao je da ga ne zanima mišljenje stranaca, već isključivo građana Srbije.

Pročitajte još: