Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

VUČIĆ: VELIKE SILE SE BORE PROTIV NAS. KOSOVU POTREBAN GLAS 31 ZEMLJE ČLANICE

Srbija
Aleksandar VuÈiÆ

Ana Acan

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će se Srbija boriti kako bi sprečila da tzv. Kosovo postane članica Saveta Evrope i ocenio da će to biti težak zadatak, jer se protiv Srbije bore velike sile.

Predsednik je to izjavio tokom svog obraćanja naciji u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike i naglasio da je tzv. Kosovu potreban glas 31 zemlje članice, a da trenutno imaju podršku između 29 i 33 članice.

“Dakle stvari su na ivici. Mi se borimo, velike sile se bore protiv nas. Nastavićemo da se borimo. Ja sam i danas imao mnogo važnih razgovora po tom pitanju i nastaviću da razgovaram”, naglasio je predsednik.

Vučić je istakao da tzv. Kosovo može dobiti članstvo u SE i pored toga što nije formirala Zajednicu srpskih opština (ZSO), a kako je rekao, predstavnici vlasti u Prištini to otvoreno i govore.

Vučić je rekao da motiv tzv. Kosova za članstvo u SE nije nikakva zaštita ljudskih i manjinskih prava i da je predsednica privremenih prištinskih institucija Vljosa Osmani otkrila da tzv. Kosovo želi članstvo u SE samo kako bi mogla da podigne tužbe protiv Srbije.

Vučić je citirao izjavu Vljose Osmani za Klan Kosova:

“Nakon ulaska u SE, porodice će imati pristup Evropskom sudu za ljudska prava da tuže Srbiju za povredu prava na život njihovih najmilijih, za povredu prava na ljudsko dostojanstvo i druga prava na koje članovi porodice imaju pravo”.

Zato je, navodi dalje Vučić iz citata Osmani, imperativ da proces učlanjenja Kosova bude uspešan i da bi članstvo u Savetu Evrope koristilo svim građanima Kosova, posebno porodicama kojima je to pravo uskraćeno već 25 godina.

Izvor/Foto: Tanjug

Pročitajte još: