Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

VUČIĆ: ZAMISLITE CENTAR BEOGRAD – CENTAR NIŠ ZA 2 SATA I 10 MINUTA

Srbija
Aleksandar VuÈiÆ

Ana Acan

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilazi radove na rekonstrukciji i modernizaciji pruge od Niša do Dimitrovgrada, na deonici Pirot – Sukovo. Predsednik je na početku obilaska istakao važnost radova i celog posla vrednog 430 miliona evra.

Rekonstrukcija Pruge
Foto: Tanjug

– Sa obilaznicom oko Niša sve će izaći negde oko 430 miliona evra a na poklon od Evrope dobićemo oko 108 miliona evra, što je neverovatno, to je ogroman novac! Konačno se stvari kreću, zamislite centar Beograd-centar Niš 2 sata i 10 minuta, rekao je predsednik na početku obilska.

– Niko ništa nije uradio 50 godina a šta treba, ja da se obesim što kasnimo mesec-dva… Kasnimo 50 godina. Pokažite mi jednu zemlju u Evropi u kojoj se radi ovoliko, proporcionalno broju stanovnika, rekao je Vučić i istakao da su pravci Beograd-Niš i Ni-Dimitrovgrad strateški projekti.

Rekonstrukcija Pruge
Foto: Tanjug

Deonica je duga 86 kilometara – vrednost radova iznosi 170 miliona evra. Radovi na rekonstrukciji međunarodne pruge od Niša do Dimitrovgrada počeli su krajem prošle godine, podizanjem starih šina kod pirotskog sela Staničenje. Rok za završetak radova je 1.276 dana. Izvođač je kompanija Trejs. U pitanju je jedina deonica na trasi evropskog železničkog Koridora 10 koja nije elektrificirana. Ova pruga izgrađena je 1886. godine. Nije rekonstruisana decenijama pa su vozovi na pojedinim deonicama išli brzinama do 30 kilometara na sat.

Aleksandar VuÈiÆ I Emanuel Žiofre
Foto: Tanjug

Pročitajte još: