Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

ZA OSMAKE I MATURANTE SREDNJIH ŠKOLA DANAS JE KRAJ ŠKOLSKE GODINE

Srbija
Defile Malih Maturanata

Ana Acan

Za maturante trogodišnjih i četvorogodišnjih srednjih stručnih škola, kao i učenike osmog razreda u Srbiji, danas je poslednji nastavni dan u ovoj školskoj godini.

Ostali učenici osnovne škole, od prvog do sedmog razreda sa nastavom završavaju 14. juna, a svi srednjoškolci sedam dana kasnije, odnosno 21. juna.

Male maturante, odnosno učenike koji završavaju osmi razred u junu čeka pripremna nastava, zatim polaganje male mature 17, 18. i 19. juna i na kraju upis u srednju školu u zavisnosti od ostvarenog uspeha na prijemnom i uspeha tokom školovanja.

Defile Malih Maturanata

I maturante srednjih škola koji žele da nastave školovanje čeka prijemni za upis na fakultet. Za maturante gimnazija u Srbiji, poslednji nastavni dan bio je 24. maj, ali to nije bio kraj njihovim obavezama, jer im predstoji maturski ispit, a za one koji nastavljaju školovanje i prijemni za fakultete.

Tradicionalno maturanti osnovnih i srednjih škola posledni nastavni dan obeležavaju proslavama u školskim dvorištima, uz pesmu i muziku, šetnjom gradskim ulicama.

Izvor/Foto: Tanjug

Pročitajte još: