Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

ZA ŠABAC 24/7 Ispovest šabačkog taksiste Milana u čijem se “fijatu” rodila beba: “Nisam ja junak, heroj je majka”!

Srbija
Img 20231002 155623

Dragutin Bužić

Priča dana, meseca, možda i podvig godine – dolazi nam iz Šapca. Lepa vest, da lepša ne može biti…
Naš sugrađanin Milan Savić (58), taksista, imao je u ponedeljak ujutro vožnju života sa srećnim krajem.
Baš u njegovom automobilu rođen je zdrav i prav dečak! Kaže, zvaće se Aleksandar, po ocu, iako je predlog bio da mu ime bude Maksimilijan, po firmi za koju Milan vozi, po “Maksi tasiju”.
Milan ni slutio nije da će u cik zore, u 5.20 časova, krenuti u najvažniju trku s vremenom kada su u njegov “fijat” u Petlovači seli muškarac i žena, bračni par.
– Hitno nas vozite u bolnicu, supruga mi se porađa – rekao je putnik, a pribrani Milan odmah stisnuo gas.
U razgovoru za “Šabac 24/7” Savić nam priča da je i pored predloga muža i žene da ih odveze u Sremsku Mitrovicu odabrao Šabac jer je bliži, a ovde su sekunde bile od presudnog značaja.
– Žena je vrištala u kolima, ja sam telefonom pozvao hitnu pomoć i rekao im da budu spremni za porođaj. Usput sam napravio niz saobraćajnih prekršaja, valjda mi neće pisati kaznu, ali najvažnije je da smo stigli bezbedno i na vreme. Lekari su nas dočekali ispred bolnice, ušli su u automobil i meni iza leđa obavili porođaj. Uspešno! Taj pravi delija je odmah zaplakao, neka je roditeljima sa srećom. Posle sam ih odvezao u Urgentnu kliniku, a majku su prebacili u bolnički krevet. Sedište od automobila sam morao da operem, a od gazde sam dobio slobodan dan – još dugo je pod utiskom bio Milan ali je skromno odbijao da ga nazivamo herojem.

1171277
Foto: Ilustracija, pinterest

– Nisam ja nikakav junak, ja sam samo vozio. Čestitke zaslužuje ta hrabra majka, ona je preživela neverovatan događaj. Ništa slično ne pamtim da se desilo u našem kraju. Taksiram tek dve godine i nisam ni sanjao da bih mogao da budem deo ovakve priče – zaključuje naš divni Milan Savić, inače već 16 godina samohrani otac dve ćerke koje su upisale fakultet u Novom Sadu.
Milan kaže da su mu čitavog dana pristizale čestitke sa svih strana, ali one najduhovitije kolege ovom prilikom moli: “Samo nemojte da me prozovete – “babica!”.

Na kraju stresnog dana uspeli smo da nasmejemo našeg Milana kada smo mu rekli da nas sve ovo podseća na scenu iz filma “Mi nismo anđeli”, ali da je dobro da nije bio opušten kao taksista iz ove urnebesne komedije.

Img 20231002 154519
Scena iz filma “Mi nismo anđeli”

Pročitajte još: