Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

ZA SEDAM DANA ISPLATA JANUARSKIH PENZIJA UVEĆANIH ZA 14,8%

Srbija
Penz

Ana Acan

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje na osnovu kalendara isplata, najpre će 02. februara početi sa isplatom januarskih penzija, korisnicima iz kategorije samostalnih delatnosti. Tog datuma počeće isplata i za sve samostalce koji čekove primaju preko tekućih računa i za one kojima primanja stižu na kućne adrese, ili ih podižu na poštanskim šalterima. Isplata prinadležnosti za vojne i poljoprivredne penzionere, bez obzira na to za koji način isplate su se opredelili počeće 6. februara.

 

Korisnicima penzija i ostalih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja primanja će, počev od onih za januar, biti uvećana za 14,8 odsto, a iznosi usklađeni za ovaj procenat biće im isplaćeni u februaru, objavio je danas Republički fond PIO. Pomenuta povišica rezultat je primene tzv. švajcarske formule plus a prosečna januarska penzija će nakon usklađivanja iznositi oko 45.775 dinara.

 

Iz Fonda PIO su naveli da je uredbom o uslovima, visini, obuhvatu korisnika penzija i dinamici isplate novčanog iznosa kao uvećanja uz penziju, koju je Vlada Srbije donela 7. decembra, propisano da se novčani iznos kao uvećanje uz penziju isplaćuje korisnicima starosne, prevremene starosne, invalidske i porodične penzije koja od decembra 2023. do novembra 2024. godine ne prelazi iznos od 51.618,14 dinara.

U navedenom periodu novčani iznos će se isplaćivati, kao i do sada, mesečno uz penziju.

Pročitajte još: