Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

Zapečeni krompir sa pečurkama: Ukus koji osvaja na prvi zalogaj!

Razonoda
08/10/2023
Img 20231008 103627 Copy 800x453

Vesna Papović

Kad dođe nedelja porodice se okupljaju i nekako je upravo nedeljom i uz nedeljni ručak na srpskoj trpezi krompir neizbežan. U nastavku teksta donosimo jednostavan a veoma ukusan recept za punjeni zapečeni krompir. Uživajte.

6 krompira

10 šampinjona

1 crni luk

100 g slanine

2 čena belog luka

100 ml belog vina

50 g kačkavalja

Priprema:

Iseckanu slaninu kratko propržite u tiganju, pa dodajte iseckan luk, šampinjone, beli luk i malo belog vina. Posle nekoliko minuta dodajte ostatak vina, so i biber. Neoljušteni krompir kuvajte u slanoj vodi oko 15 minuta. Izvadite iz vode da se ohladi pa isecite na pola i malo izdubite da sredinu možete napuniti smesom od pečuraka i slanine. Krompir napunite, poređajte u pleh na pek papir i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni pola sata. Vreo krompir pospite izrendanim kačkavaljem i vratite u rernu još desetak minuta.

Prijatno!

Pročitajte još: