Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

ZAVRŠENE KONSULTACIJE U PARLAMENTU O POTPREDSEDNICIMA I RADNIM TELIMA

Srbija
UÈesnici Sastanka

Ana Acan

U Skupštini Srbije danas su održane konsultacije poslaničkih grupa o izboru potpredsednika parlamenta, članova radnih tela, stalnim delegacijama u međunarodnim institucijama, a predsedavajući Stojan Radenović rekao je da nije definitivno odlučeno koliko će potpredsednika biti.

Radenović, koji je pozvao poslaničke grupe na konsultacije, rekao je za Tanjug da nije definitivno odlučeno koliko će potpredsednika biti zato što predstavnici liste “Srbija protiv nasilja” i drugi deo opozicije uopšte nisu prisustvovali.

“Sad smo razgovarali uopšteno, bilo je reći o potpredsednicima Skupštine i to smo na neki način zaokružili. Onda što je mnogo važno o odborima, jer svaki odbor ima neki segment, na primer spoljna politika, unutrašnja politika, nauka itd. To je definitivno zaključeno, ali će još sutra malo da se utanači”, napomenuo je Radenović.

Radenović je dodao da očekuje da će se opozicija obratiti putem medija i reći nešto o konsultacijama na kojima se nisu pojavili, jer oni, kako je rekao komuniciraju preko medija, a ne preko zvanične skupštinske administracije.

“Čim je predsednik popustio sa izborima, onda oni traže neki novi predlog, razmišljaju ko će biti ministar itd. Tako da ne komuniciraju direktno, bar koliko ja znam, sa administracijom Skupštine”, naveo je Radenović.

Konsultacijama su prisustvovali predstavnici liste “Srbija ne sme da stane”, koalicije oko SPS, predstavnici SVM, Stranke pravde i pomirenja.

Prisutni su bili i poslanik Branko Lukić iz poslaničke grupe “Mi glas iz naroda Dr Branimir Nestorović” kao i poslanik iz druge grupe – “Mi glas iz naroda” Branko Pavlović, dok se poslanici sa liste “Srbija protiv nasilja” i koalicije NADA nisu se odazvali.

Radenović je ranije zakazao, za ponedeljak, 18. mart, sednicu na kojoj treba da se izabere predsednik parlamenta, kao i potpredsednici Narodne skupštine, a na dnevnom redu je i imenovanje generalnog sekretara i izbor radnih tela.

Tanjug

Pročitajte još: