Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

HASAN DUDIĆ ZA ŠABAC 24/7: Kažu – propao sam, a ja neuništiv!

Srbija
Canva Design Hh

Dragutin Bužić

Više od pola veka na našoj etradi. Muzička legenda Šapca. Srbije. Nekadašnje Jugoslavije. Glavom i bradom: HASAN DUDIĆ!
Poznati pevač i kompozitor u novogodišnjem intervjuu za “Šabac 24/7” osvrće se na bogatu karijeru, na život koji ga nije mazio, na tešku zdravstvenu situaciju, ali na početku insitira da odgovori na neke tračeve koji kolaju o njemu u poslednje vreme:
– Vidim kako neki zlonamerni mediji pišu svašta i tvrde: “Hasan Dudić je propao”! Ahaha. Pa, ja sam neuništiv! Iako mi je Šabac sve, trenutno živim i radim u Beogradu, imam lokal, stan, vodim Centar za ljudska prava, vodim uspešan bokserski klub, s porodicom uživam u životu, izlazimo po elitnim restoranima. Tačno je da sam u Šapcu preko noći izgubio kuću, ali sam zahvaljujući radu ponovo stekao mnogo toga i u finansijskom smislu. Zato mi je smešno kada slušam priče da sam na prosjačkom štapu – priča za naš portal Hasan Dudić.
Čovek koji je detinjstvo proveo u Šapcu, uz svog brata Šabana Šaulića, kaže da konačno može da priušti sebi da jedan doček Nove godine proslavi u krugu porodice.
– Iza mene su decenije i decenije novogodišnjih dočeka koje sam proslavljao pevajući, zabavljajući narod. Ovog puta ostajem kod kuće i uživam u dobrom društvu i muzici po sopstvenom izboru. Na televiziji ću uvek rado poslušati pesme Aleksandre Prijović, Ane Bekute i divne Šapčanke Mire Aleksić. A kad dođe ponoć za svoju dušu ću pustiti sevdalinke – Safeta Isovića i, naravno, pesme mog brata Šabana Šaulića koga svakodnevno slušam na telefonu. Meni je Nova godina – svaki dan!
Hasan se ovom prilikom prisetio i najluđih novogodišnjih dočeka u Šapcu, ali i gostovanja u inostranstvu.
– Uvek mi je najlepše bilo da nastupam pred mojim Šapčanima, ali pamtim i veličanstvene dočeke Nove godine u Austriji, Nemačkoj, Švajcarskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori… I ove godine sam imao ponude da pevam u Austriji, BiH, pa čak i Hrvatskoj, ali nisam smeo da se zbog zdravstvenog stanja upuštam u takvu avanturu. Do pre dva dana sam ležao u krevetu, od korone imam problema s kilažom, ugojio sam se 15-20 kilograma, malo teže hodam trenutno, ali se ne dam. Sve se nakupilo – bolovi u kičmi udarili su me na stopala, imam psorijazu, teško reagujem na česte promene vremena. Ali, ne žalim se, familija leči sve rane. U kontaktu sam sa rodbinom iz Šapca, pomažem svima koliko mogu – iskreno će Dudić.
Legendarni pevač se osvrnuo i na silne dočeke za Novu godinu u Šapcu.
– Prvi takav nastup imao sam 1970. u nekad popularnoj kafani “Mala Rajka”, a onda sam puno puta pevao u “Zelenom vencu”, “Šaranu” u Donjem šoru koji je bio poznat u celoj Jugoslaviji. Dođu tad svi viđeniji Šapčani sa svojim suprugama, provodimo se do jutra, zabavljamo, veselimo. Bila su to neka lepša vremena, ali ja i dalje Šabac nosim u srcu – zaključuje Hasan Dudić.

Pročitajte još: