Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

ISTINSKI PRIJATELJI Vučić: Srbija i Kipar će unaprediti saradnju

Srbija
Predsednik Aleksandar Vučić

Damira Ramadani

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je, posle sastanka sa predsednikom Kipra Nikosom Hristodulidisom, da su danas nedvosmisleno potvrdili želju da se dodatno unaprede bilateralni odnosi i saradnja dve zemlje, i zahvalio Kipru na podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

-Izrazio sam zahvalnost Kipru na podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i poštovanju međunarodnog javnog prava i povelje UN i Rezolucije SB UN 1244 – rekao je Vučić u obraćanju medijima.

Naglasio je da Srbija u potpunosti podržava norme međunarodnog javnog prava, Povelju UN, teritorijalni integritet i suverenitet Kipra, na zemlji i na moru i daodao da je politka Srbije nepromenjiva.

-Lično sam imao priliku da u detalje upoznam predsednika Hristodulidisa o situaciji na Kosovu i Metohiji, o toku dijaloga, o želji Srbije da kompromisima i kroz dijalog rešava probleme po tom veoma teškom pitanju – rekao je Vučić.

Vučić je dodao da je kiparskog kolegu upoznao i sa teškim položajem srpskog naroda na KiM, ali i sa teškom pozicijom Srbije.

-Ukazao sam i na teškoće i težinu pozicije srpskog naroda na KiM i tešku poziciju Srbije koja danas ispašta ni kriva ni dužna samo zato što poštuje norme međunarodnog javnog prava i povelju UN, zbog politike sile i politike rušenja međunarodnog prava od onih koji su znatno jači od nje – rekao je Vučić.

On je rekao da je Kipar istinski prijatelj naše zemlje, kao i da smo mi istinski prijatelji i narodu i državi Kipar.

-Hristodulidis je veliki prijatelj Srbije, mi smo ponosni, srećni i zahvalni što je on gost naše zemlje. Želim vama i vašoj delegaciji da se u Srbiji osećate kao kod svoje kuće, kao što se i mi osećamo u Nikoziji – rekao je Vučić.

 

Pročitajte još: