Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

OPŠTINA LJUBOVIJA: VEĆA EFIKASNOST UZ ELEKTRONSKU PISARNICU

Mačva
Img 228831

Ana Acan

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek posetio je danas Ljuboviju povodom završetka projekta uspostavljanja savremene elektronske pisarnice. Đerlek je istakao da elektronska pisarnica predstavlja efikasan mehanizam koji će građanima Ljubovije omogućiti da brže i lakše dobiju potrebna dokumenta, kao i da u svakom trenutku imaju uvid u status svojih podnetih zahteva, bez dolaska u opštinsku upravu.

Img 228828

On je najavio dalje ulaganje u razvojne projekte u Ljuboviji, koja ima mnogo potencijala za razvoj, naročito kada su u pitanju turizam i poljoprivreda, dodavši da će Kabinet ministra bez portfelja uskoro raspisati novi javni poziv. Predsednik opštine Ljubovija, Milan Jovanović je istakao da će ePisarnica mnogo pomoći funkcionisanju lokalne samouprave, kao i da će predmeti građana biti rešavani brže i jednostavnije.

Img 228825

Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za ravnomerni regionalni razvoj izdvojio je za realizaciju ovog projekta 2,3 miliona dinara u cilju podrške savremenim zahtevima digitalizacije i povećanja efikasnosti i transparentnosti opštinske uprave, uz postizanje značajnih ušteda. U okviru programa za podsticanje regionalnog rasta u 2023. godini, za četiri opštine Mačvanskog okruga izdvojeno je 12,2 miliona dinara za ukupno pet projekata.

Foto: Vlada Srbije/Miloš Perić

Pročitajte još: