Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

PRNjAVOR 2023 Spektakularna pokazna vežba vatrogasaca

Mačva
Img 5416 Resize.jpg

Jelena Đondović

U Prnjavoru je juče, po prvi put, održana javno-pokazna vežba, koju je organizovalo Odeljenje za vanredne situacije u Šapcu. Reč je o pokazno taktičkoj vežbi gašenja požara na otvorenom prostoru i početnog šumskog požara sa elementima evakuacije i zbrinjavanja povređenih ,,Prnjavor 2023″, čiji je glavni cilj bio provera osposobljenosti, obučenosti i opremljenosti dobrovoljnih vatrogasnih društava sa teritorije Šapca i okolnih opština.

Img 5523 Resize.jpg

U vežbi je učestvovalo 40 pripadnika dobrovoljnih vatrogasnih društava i profesionalnih vatrogasno-spasilačkih jedinica Vatrogasno spasilačkog bataljona Šabac sa tri vatrogasna kamiona, tri džipa, kao i jedno vozilo šabačkog Crvenog krsta.

U ime Grada Šapca javno-pokaznoj vežbi prisustvovao je zamenik gradonačelnika Blaža Knežević i član Gradskog veća zadužen za bezbednost Zoran Zdravković.

Zdravković je izrazio zadovoljstvo što se, po prvi put, na teritoriji grada održava vežba u kojoj zajedno učestvuju DVD i profesionalni vatrogasci.

Img 5483 Resize.jpg

,,Grad Šabac ima formirana dva DVD ,,Grušić” i ,,Prnjavor”. Zajedno sa MUP Sektorom za vanredne situacije Šabac i Vatrogasnim savezom Srbije radi na formiranju novih dobrovoljnih vatrogasnih društava, a u planu je formiranje jednog takvog i u Posavotamnavi. Do sada se ovaj potez pokazao kao dobar, jer dobrovoljna vatrogasna društva predstavljaju značajnu operativnu ispomoć profesionalnim vatrogasno-spasilačkim jedinicama. Svakako, dobar primer je DVD ,,Grušić”, koje je za nešto manje od godinu dana, imao više od 40 intervencija, kako na požarima na otvorenom, tako i na sprečavanju posledica elementarnih nepogoda koje su nas zadesile ove godine. Očekujemo da će u što kraćem roku i DVD ,,Prnjavor” u punom kapacitetu krenuti njihovim stopama i opravdati naše poverenje. Ovde smo danas imali priliku da se uverimo da imamo dosta mladih i motivisanih ljudi koji su spremni da dobrovoljno priteknu u pomoć sugrađanima u svim vanrednim situacijama. Grad će ih maksimalno podržati u tome”, kaže Zdravković.

Pročitajte još: