Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

RECEPTI Posne punjene paprike fenomenalanog ukusa!

Razonoda
Img 20231129 202848 Copy 600x647

Vesna Papović

Počelo je vreme posta, zato danas donosimo odličan posni recept, koji će rado jesti svi ukućani.

  • 300 g pasulja
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike ulja
  • 2 kašičica mlevene slatke paprike
  • sveže paprike
  • Paradajz sos
  • Svež paradajz
  • Krompir

Priprema:

Potopite pasulj u vodu i ostavite nekoliko sati (najbolje preko noći). Promenite vodu i pasulj kuvajte sve dok zrna ne omekšaju. Na ulju propržite sitno seckan crni luk, dodajte mlevenu papriku i oceđen pasulj. Paprike pripremite za punjenje, pa ih napunite pasuljem a poklopite delovima paradajza. Poređajte paprike u dublju šerpu (najbolje u zemljani lonac), podlijte vodom, isecite krompir sa strane,  pa pustite da se sve lagano krčka. Kada budu gotovo kuvane, dodajte i paradajz sos, pa ih zapecite ih u rerni. Na kraju ih prelijte zagrejanim uljem, dodajte malo mlevene paprike i sitno naseckanog belog luka. Možete ih služiti i tople i hladne.

Prijatno!

Pročitajte još: