Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

SA ŠABAČKOG ASVALTA DO AMERIKE Oni igraju za Srbiju na Svetskom prvenstvu!

Mačva
Canva Design1

Dragutin Bužić

Šapčani možda i nisu do kraja svesni kakvu dens grupu imaju. Tu, iza ćoška. Na ulici.
Plesna ekipa “Izraz” osnovana pre četiri godine u Šapcu, danas sa ogrankom i u Beogradu, predstavljaće naš grad ali i Srbiju na Svetskom prvenstvu u densu, u Los Anđelesu, na najprestižnijem takmičenju ove vrste na planeti.
Ovih dana naši sugrađani mogli su da ih pozdrave i uživaju u njihovom hip-hop izvođenju na glavnom trgu, gde je podmladak “Izraza” snimao novogodišnji spot. A, ono što šampionski, seniorski sastav zna i ume, vredno je za nastup na velikim svetskim scenama.
Ma, sigurno ih pamtite i sa šabačkog karnevala, imali su zapažen nastup.
Predrag Dedić, direktor i glavni trener “Izraza”, za portal “Šabac 24/7” pojašnjava kako je njegova plesna grupa došla u situaciju da sa šabačkog asvalta dođe u priliku da dodirne zvezdano nebo Los Anđelesa…
– Srbija je prvi put dobila priliku da se njen predstavnik pojavi na Svetskom šampionatu u densu, na World of Dance Summit-u. Kvalifikaciono takmičenje održano je u Beogradu i tamo je naša grupa osvojila prvo mesto. Učestvovalo je preko 100 ekipa iz cele države, desetak njih je konkurisalo za glavnu nagradu koju smo doneli u Šabac! Veliki uspeh za naš klub, za naš grad, sada se spremamo da na najbolji mogući način u Americi predstavimo i Srbiju – u dahu će Predrag Dedić.
Idejni tvorac “Izraza” kaže da se njegova grupa uveliko sprema za spektakularan nastup na stejdžu na kome će se pojaviti preko 100 ekipa iz celog sveta.
– Bez obzira na sve poteškoće koje nas čekaju do odlaska u Ameriku, mi i tamo idemo na pobedu. Svesni smo stravične konkurencije ali imamo mi svoje adute. Od svega će nam najteže biti to kako da pokrijemo troškove putovanja i boravka u SAD, ali se nadam da će se već javiti neki ljudi koji mogu da nam pomognu. Šteta bi bilo da propustimo priliku koja se, verovatno, ukazuje jednom u životu i san je svakog densera – naglašava Dedić.
“Izraz” se na Svetsko prvenstvo kvalifikovao, u sledećem sastavu:

Predrag Dedić
Isidora Mandić
Elena Todorović
Kristina Stojanović
Gavrilo Jović
Sofija Janjetović
Viktorija Blinova
Nikolai Goloiad

SREĆNO, ŠAMPIONI!

Pročitajte još: