Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

ŠABAC: ODBORNICI USVOJILI PROGRAME POSLOVANJA JAVNIH PREDUZEĆA ZA 2024. GODINU

Mačva
Img 1939 (2)

Ana Acan

Na trećoj sednici Skupštine grada Šapca odbornici su danas usvojili programe poslovanja svih javnih preduzeća za 2024.godinu, čemu je prethodilo usvajanje Informacije o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća čiji je osnivač grad Šabac za period od 01. januara do 31. decembra 2023.godine. U navedenom periodu pet javnih preduzeća je ostvarilo dobit u iznosu nešto većem od 48 miliona dinara, dok je JKP „Vodovod Šabac“ ostvarilo gubitak u iznosu od 32,9 miliona dinara.

Img 1970

Gradonačelnik Šapca, dr Aleksandar Pajić je naglasio da postoje stvari koje se moraju popraviti u narednom periodu, kao i da su Programi poslovanja javnih preduzeća ambiciozni, što će doprineti kontinuiranom i kvalitetnom pružanju usluga.

„Korekcija cena pojedinih usluga javnih preduzeća je bila neminovna i verujem da će građani razumeti da nije moguće poslovati na nivou cena od pre deset i 11 godina. Što se tiče programa poslovanja u ovoj godini, koji su ambiciozni, mogu da kažem da će građani imati kvalitetnu, kontinuiranu i na vreme isporučenu uslugu svih javnih preduzeća. Danas smo usvojili i Strategiju razvoja urbanog dela grada Šapca i mislim da je ovo odličan dokumnet rađen zajednički sa Evropskom unijom i EUPRO+ i UNOPS-om i da će doneti brojne benefite, jer to je uslov za povlačenje sredstava iz fondova EU“, rekao je gradonačelnik.

Img 2016

Zamenik gradonačelnika Šapca, Milan Mačvan u svom obraćanju na današnjem zasedanju Skupštine grada naglasio je da su povećanja cena usluga šabačkog Vodovoda i JKP „Stari grad“ za 35 odsto opravdana, s obzirom da cene nisu menjane već deset godina.

„Grad Šabac je i sa ovim poskupljenjem i dalje ispod prosečnih cena za iste usluge u drugim gradovima u Srbiji. Ova dva preduzeća imaju oko 360 zaposlenih i zbog toga imamo veliku odgovornost da ih vodimo na dobar način, jer 360 porodica zavisi i živi upravo od tih preduzeća. Poskupljenja jesu opravdana, jer su cene energenata, radnog sata, koštanje amortizacije i ulaganja u novu mehanizaciju značajno više nego što su bile 2013. i 2014. godine. Zbog toga je prosto ne moguće da ova dva preduzeća nastave da posluju na nivou cena od pre deset godina“, istakao je Mačvan.

Img 1939 (2)

Posebno je naglasio i da ne treba zaboraviti činjenicu da je prethodna vlast ostavila milijardu i 500 miliona dinara kredita i zaduženja, koja Grad Šabac sada uspešno vraća.

„Odgovornom politikom predsednika Srbije, Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke zajedno sa koalicionim partnerima, imamo konstantno povećanje plata u javnom sektoru, uvećanje penzija iz godine u godinu, sve veću pomoć i podršku za socijalno najugroženije građane, kapitalna investiranja u grad Šabac, stoga je naša odgovornost veća da vodimo transparetnu politiku prema našim sugrađanima“, rekao je Mačvan.

Img 1968

Img 1945
Img 1945

Pročitajte još: