Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

ŠAPČANIN IZVEO FILMSKU AKCIJU NA MOTORU Policajac heroj spasao život povređenoj bebi

Mačva, Srbija
Img 20230923 170733

Jelena Đondović

Naš Šapčanin, Slavko Cvetić koji radi kao saobraćajni policajac u Beogradu, filmskom akcijom spasao je prošle nedelje život jednogodišnjeg dečaka i opravdano je proglašen za heroja.

Naime, nakon što je mališan pao sa stolice i zadobio ozbiljne povrede glave, porodica se hitno uputila ka Tiršovoj do koje zbog velikog saobraćajnog kolapsa nisu mogli da se probiju.

E, upravo tada na scenu stupa Slavko sa svojim motorom, koji je u jednom momentu vozio 200 kilometara na sat.

-Starešina me je obavestio da je u gužvi zaglavljen “mercedes” iz smera Stepojevci i da se u njemu nalazi povređeno dete. Bez razmišljanja sam krenuo tamo i ugledao auto, na kome su bila upaljena sva četiri svetla, kako bezuspešno pokušava da se probije kroz gužvu, na zadnjem sedištu bila je uplakana beba u naručju majke. Muškarac koji je vozio je bukvalno zapomagao. Odmah sam upalio svetlosnu i zvučnu signalizaciju, rekao mu da me prati i krenuli smo da se probijamo kroz gužvu i haos, tada je počela trka za život bebe. Iste sekunde sam javio kolegama pa su upućene i druge patrole na lice mesta – ispričao je Slavko za medije.

Img 20230923 Wa0047
Foto: Facebook

Za samo pet minuta, uz pomoć kolega koji su raščistili ključne raskrsnice, stigli su do bolnice.

-Olakšnje sam osetio tek u momentu kada su lekari preuzeli bebu, a istinsku sreću kada su mi kasnije javili da je dečak dobro i da smo uspeli – zaključio je ovaj heroj.

 

 

 

Pročitajte još: