Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

SINIŠA MALI PORUČIO NEBOJŠI ZELENOVIĆU: Niste ništa izgradili, niste ništa uradili za Šabac

Srbija
Nebojša Zelenović

Damira Ramadani

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali danas je, odgovarajući na izlaganje poslanika opozicije Nebojše Zelenovića, rekao da će vrednost BDP ove godine, prvi put u istoriji, biti preko 68 milijardi evra, dok je u vreme Zelenovića bio 33,4 milijarde evra, što je više nego duplo manje.

Kako je istakao ministar Mali, tada je prosečna plata bila 331 evro, a sada je 840 evra.

– U njegovo (Zelenovićevo) vreme prosek penzija bio je 204 evra, dok će prosek penzije od 1. januara naredne godine biti već 390 evra. Minimalna zarada, samo o tome on neće da govori, u njegovo vreme, bila je 15.700 dinara, dok će od 1. januara, ako izglasamo ovaj budžet, biti preko 400 evra, odnosno 47.154 dinara – rekao je Mali.

Siniša Mali
Printskrin / Instagram / mali_sinisa

On je podsetio i da je 2012 . godine BDP po glavi stanovnika bio 4.896 evra, znači ispod 4.900 evra, dok će BDP po glavi stanovnika ove godine u Srbiji preći sumu od 10.000 evra po glavi stanovnika.

– To je apsolutni uspeh za našu zemlju i pokazuje koliko je ona bogata danas u odnosu na onaj bankot od zemlje koji su nam ostavili 2012. godine – kazao je Mali, koji se osvrnuo i na auto-put Ruma – Šabac.

– Niste ništa izgradili, niste ništa uradili za Šabac. Nije bilo autu-puta u vaše vreme i to dovoljno govori o vašoj sposobnosti, a sa druge strane o vašim preferencijama i vašim željama – rekao je ministar i podsetio da Zelenović pred građane Srbije danas izlazi sa koalicijom Dragana Đilasa čije su firme, dok je bio gradonačelnik Beograda, imale direktne ugovore sa svim preduzećima u vlasništvu grada Beograda, pa čak i sa Narodnim muzejom, koji je bio zatvoren u to vreme.

– Gde ćete bolji i veći primer korupcije vas i onoga koji vas trenutno okuplja i sa kojim izlazite pred građane Srbije – rekao je potpredsednik Vlade.

Pročitajte još: