Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

SRBIJA SE GRADI Otvorena brza saobraćajnica Lajkovac – Divci

Srbija
Aleksandar VuÈiÆ

Jelena Đondović

Deonica brze saobraćajnice Iverak – Lajkovac, od Lajkovca do petlje “Divci”, u dužini od 12 kilometara, otvorena je danas u 12 časova za saobraćaj.

Na petlji “Lajkovac” vozila će moći da se priključe na predmetnu trasu u zoni kružne raskrsnice, a isključenje sa trase moći će da se izvrši na petlji “Divci”‘ (državni put IIA reda broj 150, deonica: Divci – Mionica), saopštilo je Javno preduzeće “Putevi Srbije”.

U Divcima, vozila će moći da se priključe na predmetnu trasu sa državnog puta IIA reda broj 150 (deonica: Divci – Mionica) preko dva novoizgrađena priključka.

Isključenje sa trase vrši se na petlji “Lajkovac” u zoni kružne raskrsnice.

Usvojena računska brzina je 100 kilometara na sat.

Izgrađeno je jedno obostrano parkiralište.

Izgradnjom državnog puta IB reda broj 27, deonica Iverak-Lajkovac, grad Valjevo će se povezati sa autoputem Beograd – Južni Jadran i predstavljati poprečnu vezu u putnoj mreži Republike Srbije.

Takođe će se povezivati delovi Republike Srpske (BIH) sa autoputem E-763 (Beograd Južni Jadran) i dalje preko koridora 10, sa Bugarskom i Grčkom, navodi JP “Putevi Srbije”.

Deonicu je obišao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ocenio je da je ovo veliki uspeh zbog koga je veoma srećan i naveo da ostaje da se uradi još 5,2 km do Valjeva i južna obilaznica oko Valjeva 2,4 km te da će to sve biti gotovo u 2024. godini.

– Sa ovih 12 km približili smo Valjevo Beogradu i mnogim drugim mestima u Srbiji i nastavljamo da radimo ono što je od ključnog interesa za građane Srbije. Srbija će do 2027. godine da se gradi po ubrzanom tempu, radićemo i puteve i pruge i mnogo važnih i dobrih vesti biće za građane i ovde u Kolubarskom kraju ali i u mnogim drugim regionima – istakao je juče on.

Pročitajte još: