Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

URUČENE STIPENDIJE MINISTARSTVA ODBRANE ZA 29 MLADIH

Srbija
Img 231588

Ana Acan

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević uručio je danas ugovore o stipendijama Ministarstva odbrane i Vojske Srbije za pet studenata i 24 učenika koji su ispunili uslove konkursa za 2023/2024. godinu.

Ugovorima je predviđeno da stipendisti po završetku školovanja dobiju zaposlenje u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, a radna mesta ih očekuju u Generalštabu, Sektoru za materijalne resurse i Upravi za vojno zdravstvo.

Vučević je, na svečanosti u Velikoj ratnoj sali Starog Generalštaba, posebno naglasio značaj podsticaja za mlade ljude i potrebu za mladim kadrom koji bi dao novu snagu i energiju sistemu odbrane.

Vi ste upravo ono što će doneti novi kvalitet kako Ministarstvu odbrane, tako i celoj državi Srbiji, poručio je on i izrazio uverenje u to da će Uprava za vojno zdravstvo dobiti najveće pojačanje, ali i Vojnotehnički institut i Generalštab.

Potpredsednik Vlade je ukazao na značaj daljeg rada Sektora za ljudske resurse Ministarstva odbrane na razvoju pomoći i podrške mladima tokom školovanja.

Potrebno je raditi na povećanju iznosa stipendija kako bismo bili još atraktivniji i interesantniji i da naša deca požele da budu deo Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, rekao je Vučević i poželeo vojnim stipendistima da završe što pre školovanje i postanu deo sistema odbrane.

Izvor: Vlada Srbije/mod.gov.rs

Pročitajte još: