Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

VELIKA AKCIJA Pali članovi auto-mafije, ima i Šapčana!

Hronika
Policija kombi značka ilustracija

Dragutin Bužić

Uspešno razbijena kriminalna grupa od kojih je jedan deo imao mesto boravka i u Šapcu!
Na teritoriji Beograda, Novog Sada, Sremske Mitrovice i našeg grada lišeno je slobode 11 osoba i privremeno oduzet veći broj putničkih motornih vozila novije i visoke klase, kao i luksuznih džipova, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.
Kako se navodi, akcija je sprovedena po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa policijskim službenicima MUP RS, UKP i SBPOK nakon višemesečnog predistražnog postupka.
Iz TOK-a kažu da je organizovana kriminalna grupa krala vozila na teritoriji zemalja Evropske Unije, dovozila ih na teritoriju Srbije, gde su vozila u unapred obezbeđenim garažama – radionicama – „štekovima“ prepravljana, a kasnije otuđivana, čime su pripadnici i organizatori organizovane kriminalne grupe ostvarili višemilionsku protivpravnu imovinsku korist.
Lica koja su lišena slobode su M.T, B.T, D.M, I.S, B.T, R.K, R.T, B.I, S.Đ, D.J. i H.T.
Naime, postoje osnovi sumnje da je ova organizovana kriminalna grupa u periodu od početka 2020. godine do 9. 1. 2024. godine izvršila krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, prikrivanje, falsifikovanje isprave, posebni slučajevi falsifikovanja isprava i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja, kažu iz TOK-a.
Prilikom pretresa kuća, stanova i radionica organizatora i pripadnika organizovane kriminale grupe pronađeno je i privremeno oduzeto više desetina hiljada evra, više stotina hiljada dinara, dragocenosti, veća količina auto delova, uz pomoć kojih će biti identifikovana vozila koja su predmet izvršenja krivičnog dela u inostranstvu, kao i veća količina falsifikovane prateće dokumentacije za vozila i registarske oznake.
Organizatorima i pripadnicima organizovane kriminale grupe određeno je zadržavanje u trajanju od 48 sati, i uz krivičnu prijavu su privedeni Javnom tužilaštvu za orgazovani kriminal, gde su u toku saslušanja osumnjičenih.

Pročitajte još: