Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

VUČIĆ: SRBIJA MORA DA ČUVA MIR, STABILNOST I SIGURNOST – Predstoji borba za velike ciljeve koji su postavljeni

Srbija
Vucic 20240218

Ana Acan

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je gostujući na TV Prva, da je veliku štetu državi nanela hajka koja je, kako je rekao, vođena iz ove zemlje protiv sopstvene zemlje, a istovremeno je u javnom mnjenju opala podrška Evropskoj uniji za 10 odsto.

“Veliku štetu je ovoj zemlji nanela hajka, ali na čast onima koji su to radili i u tome uživali. Oni su ubeđivali ljude iz Evropske unije kako je divno to što je Evropski parlament doneo rezoluciju protiv Srbije. A šta se dogodilo u javnom mnjenju Srbije? U jednom danu su (EU) izgubili 10 odsto popularnosti”, rekao je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić dodao je da je procenat onih koji su sigurno za ulazak u Evropsku uniju 24,2 odsto, a oni koji su sigurno protiv čine 26 odsto, po prvi put.

Snapinsta.app 427719599 1568667027321066 7640559239457647896 N 1080

“A što ste to radili? Slušajući one, koji su ne samo manjina u zemlji, već koji ne vole svoju zemlju. I sad ćete da kažete za to sam kriv ja? Ne. To ste vi uradili, a ja ću da se borim da vam podignemo popularnost, zato što svi koji su verovatno “za” su oni koji 99 odsto veruju i meni”, rekao je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić rekao je i da je plan i program do 2027. godine ozbiljan, da se o njemu mora stalno razmišljati i da se mora raditi na njemu.

“Naša ekonomija mora da napreduje, što znači moramo da privlačimo investitore. Maksimalno moramo da privlačimo investitore više nego ikada. Moramo da podstičemo domaći preduzetnički duh i domaće investitore. Moramo da pronalazimo novac, da istovremeno ne povećavamo deficit i ne povećavamo stopu javnog duga u odnosu na bruto domaći proizvod. Moramo da povećavamo plate i penzije, ali da nam ne budu veće u bruto domaćem proizvodu, dakle od 9 i 11 odsto”, rekao je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić dodao je i da, uprkos tome što mnogo toga nije naklonjeno Srbiji i što nije priznala Kosovo, nije uvela sankcije Rusiji, nema sankcija protiv Srbije.

Predsednik Vučić naveo je i da je Srbija po niovu stranih direktnih investicija prva na Zapadnom Balkanu. “Mi smo 62 odsto ukupnih investicija Zapadnog Balkana, 52 odsto ukupnog bruto domaćeg proizvoda Zapadnog Balkana i 55,5 odsto ukupnog izvoza Zapadnog Balkana”, rekao je predsednik Vučić.

Pročitajte još: