Ovaj autentični kulinarski specijalitet napravljen od brašna, malo masti i vode, sa dodatkom soli, a po želji i sa malo jogurta ili sira, uobičajen je samo za Mačvu.

Priprema:

  • 500 gr brašna
  • oko 275 ml vode
  • 1 kašika masti
  • 1 kašičica soli

U posudu za mešenje prvo izmrvite mast i brašno, dodajte so, a zatim i  mlaku vodu. Testo umesite tako da bude fino i mekano,  zatim ga ostavite da odstoji desetak minuta. Važno je da se testo razvuče tanko, otprilike kao za kore, zatim se iseče na željene oblike, kocke, trougliće i prži na masti. Listiće možete proseći po sredini. Masti u kojoj se prže treba da ima dovoljno, ne mora da plivaju u njoj ali nije ni kao za jaja. Listići treba malo da potonu u mast tokom prženja da bi bili hrskaviji, kada se isprže jako su hrskavi, međutim, dok se slažu jedni na druge, omekšaju.

Listiće služiti tople uz slane ili slatke namaze.

Prijatno!