Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

VUČIĆ SAOPŠTIO: U narednih 10 dana svi srednjoškolci dobiće po 10.000 dinara

Srbija
Aleksandar Vučić

Damira Ramadani

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će u narednih 10 dana država Srbija svim lokalnim samoupravama prebaciti sredstva kako bi se svakom srednjoškolcu u Srbiji isplatilo po 10.000 dinara.

On je rekao da je o tome danas razgovarao sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom finansija Sinišom Malim oko dodatnih mera koje se odnose velikom većinom na one koji nemaju pravo glasa.

“Isplatićemo 10.000 dinara svakom srednjoškolcu, preko majki, gde živi sa ocem preko oca, ili preko hraniteljske porodice ili posebnih centara. Smatramo da je to pred praznike važna mera i da će pomoći roditeljima da mogu da uštede. Stanje u finansijama je dobro”, rekao je Vučić na Pinku.

On je rekao da je dogovorena i druga mera – da se preko Poštanske štedionice svim korisnicima studentskih kartica prebaci 1.000 dinara, a da će država banci to nadoknaditi.

“Poštanska štedionica će prebaciti 1.000 dinara, a mi ćemo to nadoknaditi. Znači studenti će imati 1.000 dinara plus sve koristi – popusti za vozne, avio karte, do trgovinsnih lanaca i drugih. To će obradovati i studente i srednjoškolce”, zaključio je on.

Pročitajte i ovo:

VUČIĆ PRIMIO ĐAKE SA KOSMETA: Nastavićemo ulaganja u škole i vrtiće na KiM

BRATSKA SARADNJA Blagojević iz BK Mačve dovodi Kubance da posete Šabac i KiM!

INTERVJU ŠABAC 24/7 Stojinović o uspesima i planovima moćne Metaloplastike

Pročitajte još: